Spinatroulade med laksemousse Spinatroulade med laksemousse Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet spinatroulade med laksemousse. En nem forret med laks, som vi har pyntet med rejer og frisk dild. Ingrediensliste Spinatroulade 400 g. frossen spinat 4 stk. æg salt/peber Laksemousse 420 g. varmrøget laks 0,5 dl. mayonnaise 1 dl. creme fraiche 1 stk. rødløg 0,5 bundt frisk dild 0,5 tsk. citronsaft Pynt 400 g. rejer 0,5 bundt frisk dild 20 g. lakserogn Fremgangsmåde Tag spinat op fra frost ca. 3-4 timer inden den skal bruges. Du kan også tage det op og sætte det i en skål dagen inden. Så er det tøet op, når du skal bruge det. I to skåle deles de 4 æg i hvider og blommer. I skålen med blommer blandes den drænede spinat i (den vægt der er angivet er i drænet vægt). Herefter tilsættes salt og peber. Æggehviderne piskes stive (de skal være så stive at du kan vende skålen på hovedet uden det ryger ud) og vendes i blandingen med spinat og æggeblommer. En bageplade gøres klar med bagepapir. Herefter smøres bagepapiret med lidt olie eller smør. Det gør, at det er lettere at rulle rouladen til sidst. Blandingen fordeles på hele bradepanden, så du har en firkant. Herefter bages den i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-15 min. Den skal være fast over det hele. Tag bunden ud og lad den køle helt af. Imens røres laksemoussen sammen. Hak rødløg og dild rigtig fint. Tag skindet af den varmrøget laks og bland det i en skål med cremefraiche, mayonnaise, hakket rødløg og finthakket dild. Smages til sidst til med citronsaft og røres godt rundt, så du får en mousse uden for mange klumper. Tilsæt evt. lidt mere creme fraiche, hvis du synes den er for tør. Læg to stykker husholdningsfilm klar på bordet. Vend den afkølede spinatbund ud på filmen og smør laksemoussen på over det hele. Rul den nu til en roulade og sno husholdningsfilmen rundt. Twist begge ender og læg rouladen på køl i mindst en time, så den kan sætte sig. Nu er din spinatroulade klar. Skær den ud i skiver og server med rejer, lakserogn og frisk dild. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Toppits Opskrift på spinatroulade med laksemousse Her får du opskriften på en nem og lækker spinatroulade med laksemousse. Den er så nem at lave og så er den ideel som en forret med lidt rejer, frisk dild og evt. citron. Du kan også lave vores lækre skaldyrsdressing til og hjemmebagt flutes. Det er én af de bedste forretter med laks og så er det gode, at den sagtens kan laves på forhånd. Selve rouladen pakkes ned i plastfolie, når den er lavet. Herefter lægges den på køl, så moussen lige kan få lov til at sætte sig. Vi har brugt plastfolie fra Toppits, som har 3 specielle plastlag der gør, at det holder på både smag og vitaminer i maden. Derudover har vi brugt det, da det er super nemt at rive af til forskel som mange andre husholdningsfilm, som man ofte klistrer sammen. Endnu et plus er, at plastfolien er lavet af 35% genbrugsplast. Når spinatrouladen har sat sig, så er den super nem at skære ud og så kan den portionsanrettes eller anrettes på ét stort fad. LÆS OGSÅ: Laksepakker med grøntsager i staniol Lakseroulade med spinatbund Som bund til denne lakseroulade har vi lavet en spinatbund. Den er lavet på æg og spinat, som komplimenterer laksemoussen helt perfekt. Desuden rulles rouladen sammen i plastfolie, som gør, at den får en flot rund form. Eventuelle rester kan også gemmes og pakkes ned i plastfolien og så opbevares på køl. Den lækre spinatroulade kan spises som forret, men kan også sagtens nydes som en god frokost eller til aftensmad. Det er nemlig sundt og mætter også rigtig godt. Kan jeg lave den på forhånd? Ja, det kan du sagtens. Hvis du vil det, så skal du blot opbevare den i plastfolien på køl. Hvis du gerne vil være i god tid, så anbefaler vi at lave den dagen før. Helst ikke 2 dage før, da den ellers godt kan blive lidt for våd. Min roulade er blevet meget våd – hvad gør jeg forkert? Vi anbefaler, at du bruger en creme fraiche med minimum 18% fedt. De er nemlig ofte mere faste i det og så væder de knap så meget. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.