Spiralkartofler

Spiralkartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på spiralkartofler. Bagte kartoffeltwisters penslet med masser af hvidløgssmør og frisk persille.

Ingrediensliste

 • 1200 g. kartoffel
 • 50 g. smør
 • 1 fed hvidløg
 • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Tag smør ud køleskabet, så det kan blive en anelse blødt.
 2. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
 3. Skræl kartoflerne. Stik et grillspyd gennem kartoflen på det lange led. Det kan godt være lidt hårdt, så der skal lægges kræfter i.
 4. Placér nu en skarp kniv skråt på den ene ende af kartoflen og skær med rundt om kartoflen, så det danner en spiral. Hiv “skiverne” forsigtigt fra hinanden, så den kan blive smurt med hvidløgssmør.
 5. Nu til smørret. Hak hvidløg og frisk persille fint. Bland det med det bløde smør.
 6. Fordel hvidløgssmør på kartoffel spiralerne. Sørg for at komme godt ned imellem skiverne. Brug evt. en pensel til det.
 7. Bag dem i ovnen i ca. 35-45 minutter. Vend dem eventuelt undervejs.
 8. Når de er gyldne og sprøde, så tages de ud.
 9. Serveres med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på spiralkartofler

De sjoveste bagte spiraler eller twisters af kartoffel. De kan nemt laves i ovnen eller på grillen. Spiralkartofler er en anderledes måde at servere en klassisk bagt kartoffel på. Alt du skal bruge for at lave denne sjove kartoffel er: en god kniv, grillspyd, kartofler og en god hjemmerørt hvidløgssmør. Det kan godt være den første kartoffel bliver en “øve kartoffel”, men fortvivl ej, teknikken skal nok komme. Når grillspydet er igennem kartoflen placerer du kniven skråt på kartoflen i den ene ende. Skær forsigtigt spiralen. Vi synes det er nemmest at dreje kartoflen rundt og så vidt muligt holde kniven stille. Det gør ikke noget, hvis du kommer til at bryde spiralen undervejs. Eftersom spydet er i, så går kartoflen ikke fra hinanden.

Vi anbefaler, at du bruger almindelige kartofler til at lave spiralkartofler med. Bagekartofler bliver hurtigt for store og for svære at skære i en pæn tynd spiral. Skær hellere et par ekstra almindelige kartofler i stedet. Du bestemmer selv om du vil lave spiralkartoflerne med eller uden skræl. Skal de være uden skræl, så skræl da gerne kartoflerne inden de skæres i spiraler.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på kartofler i ovn

Spiralkartofler

Kan kartoflerne komme på grillen?

Ja, du kan sagtens lave spiralkartofler på grillen. Har du alligevel gang i grillen, så smid endelig kartoflerne på her. Du skal dog være opmærksom på dine grillspyd. Hvis du bruger træspyd, som os, så læg dem gerne i blød i vand inden de sættes på grillen. På den måde undgår du at spydene bliver sorte.

Er det svært at lave spiralkartofler?

Nej, det er ikke svært, men kan godt kræve lidt øvelse. Vi synes selv det er nemmest at lave med en almindelig størrelse kartoffel. Da bagekartofler hurtigt bliver for store og svære at skære fint. Når du har skåret spiralen hele vejen igennem kartoflen, strækker du ligeså stille kartoflen ud, så der kommer mellemrum imellem rillerne.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar