Stegte ris med grøntsager

Stegte ris med grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Brug dine rester af ris og tryl dem om til stegte ris med grøntsager og æg. Fried rice er en lækker aftensmadsret, som er nem at lave.

Ingrediensliste

 • 400 g. kogte ris
 • 0,5 bundt forårsløg
 • 3 fed hvidløg
 • 200 g. gulerod
 • 0,5 stk. squash
 • 100 g. grønne bønner
 • 3 stk. æg
 • 3 spsk. sojasauce
 • 2 spsk. sweet chilisauce
 • 0,5 stk. lime
 • salt/peber
 • Pynt

 • 0,5 stk. lime
 • 0,25 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

 1. Kog ris efter pakkens anvisning (eller brug en rest kogte ris).
 2. Snit forårsløg fint (snit også det som du skal bruge til pynt).
 3. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser.
 4. Skræl gulerødder og riv groft. Riv også squash groft.
 5. Skær enderne af de grønne bønner.
 6. Varm en wok eller gryde op med olie.
 7. Tilsæt alle grøntsagerne til wokken. Lad det sautere kort, så grøntsagerne får lov til at blive lidt bløde.
 8. Tilsæt de kogte ris. Rør godt rundt.
 9. Lav et hul i midten. Kom evt. lidt ekstra fedtstof i. Slå æggene ud i midten og rør dem herefter rundt. Lad dem stivne en smule og rør dem herefter sammen med alt fyldet i wokken.
 10. Tilsæt sojasauce og sweet chilisauce. Vend godt rundt.
 11. Smag til med frisk limesaft samt salt og peber.
 12. Server med det samme sammen med forårsløg på toppen og en limebåd ved siden af.
Bedøm denne ret

Opskrift på stegte ris med grøntsager

En omgang stegte ris med masser af grøntsager, æg og frisk lime. Stegte ris er så godt som restemad, hvis man har en rest ris tilbage. En rest ris kan nemlig nemt trylles om til et helt nyt måltid, som slet ikke behøves at være kedeligt. Her har vi lavet fried rice med løg, gulerødder, squash, bønner og forårsløg. Desuden er der æg i og så har vi serveret det med en frisk limebåd og sweet chilisauce ved siden af. Det er så lækkert og så er det en ret, hvor man nemt kan spice det op med krydderier og diverse saucer.

Vi vil nødigt smide mad ud. Derfor får vores rester stort set altid nyt liv. Nogle gange koger vi også blot ekstra ris med vilje, så de kan bruges til stegte ris som her eller til vegetarfrikadeller. De kan også smides i fyld i en suppe. Ja, mulighederne er så mange. Så aldrig smid dine rester af ris ud.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på asiatisk mad her

Stegte ris med grøntsager

Fried rice med grøntsager

Fried rice eller stegte ris med grøntsager stammer oprindeligt fra det asiatiske køkken. Det bliver lavet i en wok eller på en pande og man kan bruge alverdens grøntsager og også tilsætte kød til retten. I Asien spises det enten for sig selv eller som tilbehør. For os er fried rice en god mulighed for at få brugt rester af ris, men også rester af grøntsager. Det er sådan en god søndagsret, hvor man skal have tømt ud i køleskabet. Her har vi nemlig ofte forskellige grøntsager tilbage. Snit dem eller riv dem groft, så kan de nemt tilsættes i en ret som denne. Vi har som sagt brugt gulerødder, forårsløg, squash og bønner. Det var lige hvad vi havde, men du kan også bruge peberfrugt, ærter, majs, rødløg eller spidskål.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar