Tilmeld nyhedsbrev

Sund boller i karry

Sund boller i karry

Sund boller i karry

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Den bedste opskrift på boller i karry, hvor saucen er lavet på grøntsager. Der er ikke gået på kompromis med hverken smag eller konsistens. Vi lover dig, at du aldrig har fået så god en boller i karry som den her. Perfekt til aftensmad, om man er 1, 2 eller skal lave mad til mange personer.

Ingrediensliste

Kødboller

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 dl. havregryn
  • 2 spsk. taandori-krydderi
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl. vand
  • 1/2 bundt persille
  • 1 hønsebouillonterning

Sauce

  • 3 kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 tsk. karry
  • 1 hønsebouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk
  • 2,5 dl. cremefine
  • Salt/peber

Tilbehør

  • 400 g. ris
  • 1 portion naanbrød (Find opskriften lige her)

Fremgangsmåde

1. Kødboller laves. Løg, hvidløg og persille hakkes fint. Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet fars. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra vand.
2. En gryde med vand og en hønseboullionterning bringes i kog.
3. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. af gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op.
4. De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, film etc. indtil de skal bruges igen.
5. Saucen laves. I en gryde tilsættes lidt olie, hvorefter karry tilsættes, da det skal “brændes” en smule af.
6. Herefter tilsættes hakkede løg, hvidløg, kartofler og gulerødder og det hele vendes rundt.
7. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det dækker grøntsagerne og én bouillionterning.
8. Det hele koger, indtil grøntsagerne er møre.
9. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Det hele blendes sammen (det er nemmest med en stavblender, men har du kun en alm. blender, så kan det også sagtens gå – det sviner bare lidt mere).
10. Når grøntsagerne er blendet sammen skulle det gerne ligne en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og cremefine.
11. Gryden placeres tilbage på komfuret og det hele koges op. Synes du konsistensen på din sauce er for tyk, så tilsæt blot lidt mere vand. Synes du den er for tynd, så lad den koge 5-10 min, så fordamper noget af væsken. Det hele smages til med salt og peber og evt. lidt mere karry, hvis du synes den mangler det.
12. Herefter tilsættes dine kødboller til saucen og det hele står og simrer ved lav varme.
13. Kog dine ris og påbegynd at bage dine naanbrød.
14. Dine naanbrød kan bages enten i ovnen eller på panden, som er den rigtige måde.
15. Dejen hældes ud på et meldrysset bord. Herefter deles den i 10-12 stykker.
16. De små klumper rulles ud, så de får en dråbeform (ikke en nødvendighed). De skal være rimelig tynde, da de hæver, når de bliver bagt.
17. En pande varmes op. Herefter hældes lidt olie på (pas på, at panden ikke bliver for varm – så risikerer du, at brødene bliver brændte og de ikke bliver færdigbagt inden i).
18. Et brød placeres på panden. Det skal have cirka 1 minut på hver side.
19. Sådan fortsætter du med alle brødene.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på verdens bedste boller i karry, som oven i købet er sund. Det er en af vores absolut yndlings hverdagsretter og så er den fyldt med grøntsager.

Vi har fået så meget positiv feedback på den her ret. Mange har skrevet, at de altid laver den her version, da de synes den er bedre end den originale. Og vi kan kun være enige! Den er så smagfuld og uden tvivl den bedste.

Boller i karry har vi fået siden vi var små og det har været en fast hverdagsret lige siden. Det er bare god og nem aftensmad og resterne kan altid bruges til madpakken.

Vi plejer faktisk at lave dobbelt portion af opskriften, når vi laver den, så vi er sikre på, at der er rester tilbage.

Skriv en kommentar