Tilmeld nyhedsbrev

Sund lasagne med grøntsagsplader

Sund lasagne med grøntsagsplader

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og sund lasagne med grøntsager som plader. Den mætter godt og er lækker som en nem og sund aftensmad.

Ingrediensliste

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 spidskål
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 500 g. hakket oksekød
  • 140 g. tomatpure
  • Salt/peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1/2 tsk. timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 pk. frisk mozzarella ost

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder og squash i strimler med skrælderen.
  2. Hak løg, chili og hvidløg og svits det i en gryde i lidt olie.
  3. Tilsæt oksekød og steg det.
  4. Kom krydderierne og tomatpure i og svits kort.
  5. Smuldér boullionterningen i og tilsæt så hakkede tomater. Lad det simre. Smag til med salt og peber eller flere krydderier efter ønske.
  6. Smør et ildfast fad (jeg brugte cirka 30x20cm). Start med et lille lag kødsauce – læg herefter spidskålsbladene. Tilsæt et lag kødsauce – læg et lag af gulerødder. Tilsæt et lag kødsauce – læg et lag squash. Til sidst hældes resten af kødsaucen over, og mozarella smuldres over.
  7. Bag lasagnen i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 45 minutter. Hvis osten bliver mørk, kan du med fordel lægge et stykke sølvpapir over fadet.

Bedøm denne ret

Opskrift på en sund og nem lasagne med grøntsager som lasagneplader. Det her er en rigtig god sund udgave af den klassiske italienske ret, lasagne. 

At bruge grøntsager som plader er en god måde at få lidt ekstra grøntsager indenbords. Og så smager det skønt. Det er perfekt som en sund og nem aftensmad. Resterne de kan fryses ned eller bruges til madpakken, så man undgår madspild.

Selve pladerne er i vores opskrift lavet af squash, gulerødder og spidskål. Men man kan sagtens bare brug én af tingene. Hvis spidskålen er meget hård, så anbefaler vi, at man lige giver det et hurtigt opkog, inden det bruges. Du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet. Der er næsten ingen grænser for hvilke grøntsager du ikke kan bruge i denne lasagne. 

Et lille tip er, at lasagnen faktisk er endnu bedre dagen efter, da den får lov at trække en hel masse smag fra de forskellige grøntsager. Derfor kan du sagtens lave den dagen før du skal servere den, og blot varme den op igen.

Derudover kan lasagnen sagtens fryses ned, og så er det altså nem og ikke mindst sund aftensmad til de dage, hvor tiden er knap.

LÆS OGSÅ: Vegetarlasagne med røde linser

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar