Sund spaghetti bolognese

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og sund spaghetti bolognese lavet med forskellige grøntsager. Du kan bruge de grøntsager du har lyst til og derved undgå madspild!

Ingrediensliste

 • 500 g. hakket oksekød
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 2 stilke bladselleri
 • 2 stk. løg
 • 3 fed hvidløg
 • 3 stk. gulerod
 • 800 g. hakkede tomater på dåse
 • 1,5 tsk. tørret basilikum
 • 1 tsk. paprika
 • 1 spsk. tomatpure
 • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
 • salt/peber
 • 500 g. spaghetti

Fremgangsmåde

 1. Riv alle grøntsagerne fint.
 2. Steg dem i lidt olie i en gryde.
 3. Tilsæt herefter hakket oksekød og steg det.
 4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, basilikum, paprika og bouillonterning.
 5. Smag til med salt og peber.
 6. Server med kogt spaghetti, grøntsagspasta eller frisk pasta.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars rivejern

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på en sund spaghetti bolognese med masser af grøntsager

Her får du vores bedste og nemmeste opskrift på en sund spaghetti bolognese. Det er endnu en opskrift, som er lavet i samarbejde med Kitchenaid, da vi i denne uge sætter fokus på madspild – og især madspild forbundet med frugt og grønt. Du kan læse meget mere om det lige her. Den her spaghetti med kødsovs er med masser af grøntsager og er vores go-to, når det gerne må være sundt og mættende. Man kan jo stort set bruge alle slags grøntsager, når det kommer til sådan en kødsovs. Vores favoritter er gulerødder, bladselleri, peberfrugt, squash, aubergine og champignon. Hvis det snittes eller rives fint, så kan man slet ikke smage, at det er i. Det giver dog en dejlig smag til selve saucen, så vi kan kun anbefale dig at komme lidt snittet grønt i.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad her

Sund spaghetti bolognese

Sund spaghetti med kødsovs opskrift

Det er en sund og mættende omgang spaghetti med kødsovs. Det er en børnevenlig opskrift, så hvis du har børn, hvor det er svært at få grøntsager i dem. Så skal du helt sikkert prøve den her opskrift. Server den med en omgang spaghetti, penne eller skruer til. Vælg også gerne fuldkornspasta, så retten mætter endnu mere.

Dét at man kan bruge sine forskellige grøntsagsrester gør, at dette er en perfekt søndagsret, hvor man kan bruge resterne fra ugen. På den måde kan du få bruge alle grøntsagerne fra grøntsagsskuffen og dermed starte en ny uge med friske.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar