Sunde karamelsnitter
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
1 timeSamlet tid
1 time og 30 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på sunde karamelsnitter, som er et fint alternativ til kage eller slik. De er uden hvid sukker og er i stedet sødet med dadler. Vi plejer at skære dem ud i stykker, hvorefter vi fryser dem ned. De tør nemlig op på 20 minutter, så når lækkersulten melder sig, så tager vi blot en af dem op af fryseren.
Ingrediensliste
-
Bund
- 60 g. havregryn
- 60 g. mandelmel
- 1,5 spsk. kokosolie
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 spsk. mælk
-
Karamel
- 140 g. friske dadler
- 2 spsk. kokosolie
- 2 spsk. peanutbutter
-
Øverste lag
- 50 g. 70% mørk chokolade
- 1 spsk. kokosolie
Fremgangsmåde
- Blend havregryn til mel. Det gøres nemt i en foodprocessor eller i en minihakker.
- Bland havregryn med mandelmel. Smelt kokosolie og bland med mælk og honning. Rør det sammen med de tørre ingredienser, indtil du får en konsistens, som minder lidt om småkagedej.
- En lille form beklædes med enten husholdningsfilm eller staniol (gør det let at få kagen op). Vi brugte en form som var 15 x 10 cm. Herefter presses din “dej” ned.
- Lav karamellen ved at blende udstenede dadler med kokosolie og peanutbutter. Gøres nemt i minihakker eller foodprocessor.
- Fordel karamellen ovenpå det første lag. Gør evt. dine fingre våde, så er det nemmere at presse karamellen ud.
- Nu til sidste lag. Smelt kokosolie i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt hakket chokolade. Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse.
- Fordel chokoladelaget ovenpå karamellen. Sæt den på køl i minimum 2-3 timer eller hvis det skal gå hurtigt, sæt den 30-45 min. i fryseren.
- Tag formen ud af køleskabet eller fryseren. Ved hjælp af den husholdningsfilm eller staniol du startede med at putte i formen, tages selve kagen ud af formen. Skær den herefter i små mundrette størrelser. Du kan også skære dem til lange barer.Obs: Opbevares på køl i op til 7 dage.
Tip: Det er en kæmpe fordel at have en minihakker eller foodprocessor til denne opskrift. Den kan sagtens laves uden, men den halverer altså lige arbejdstiden, da man bare smider alle ingredienserne derop i og så gør den arbejdet for en. Vi har begge én og kan slet ikke leve uden!
Opskrift på sunde karamelsnitter
Her får du opskriften på lækre, sunde karamelsnitter lavet uden hvid sukker, hvedemel eller mælk. Vi kalder dem for en sundere udgave af Twix eller det mange kender som karamelsnitter. De er lavet i 3 lag, hvor bunden består af havregryn og mandler. Selve det midterste lag er lavet på dadler og peanutbutter og så er det hele toppet med et chokoladelag på toppen. Det er en nem sund snack, som kan spises som en aftensnack eller eftermiddagssnack med god samvittighed.
Sund aftensnack
De her sunde karamelsnitter er altså så lækre som en sund aftensnack eller bare som en snack. Hvis man er lidt lækkersulten, så behøver man kun én til lige at tage sulten. Hvis du mangler flere gode idéer til sunde snacks, så kan vi også anbefale dig at tage et kig i vores kategori med ene sundere alternativer. Der er masser af inspiration at hente.
LÆS OGSÅ: Sunde bananmuffins
En sund twix chokolade
De her snitter er så gode og minder lidt om en sund Twix chokolade. Vi har altid nogle af dem til at ligge i fryseren, så vi lige kan hapse én, når lækkersulten melder sig. Den er egentlig sammensat af en sprød kiksebund, dadelkaramel i midten og så chokolade på toppen, hvilket er så god en kombination. Vi ved ikke helt om de ligger i kategorien sund kage eller sund slik, da det jo er lidt en blanding mellem de to. Nogle gange kan vi i hvert fald godt finde på at bytte fredagsslikken ud med sådan en snitte.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hvor mange kalorier er der ca i sådan en? ♥️
Hej Heidi,
Det udregner vi desværre ikke 🙂
Vil der kunne bruges andre alternativer til mælk?
Vi har noget allergi for mælkeprotein i huset, og må derfor ty til plantebaseret mælk.
Hej Simone
Du kan sagtens bruge plantebaseret mælk i stedet for 🙂
Knus
Kan man bytte peanutbutter ud måske bare med smør? (kan ikke tåle peanuts – og det her ser da for lækkert ud 😋)
Hej Birgitte,
Du kan ikke bytte den ud med smør. Du kan eventuelt udelade den eller bruge mandelsmør, cashewsmør eller en anden form for nøddesmør 😀
Knus
Kan man skifte kokosolie ud med noget andet? Kan simpelthen ikke fordrage kokos 😀
Hej,
Vi bruger smagsneutral kokosolie. Det smager af intet! Men ellers så smør 🙂
Kh
Det kunne være rigtig fedt hvis I ville skrive størrelse på form i jeres opskrifter!
Hej Louise,
Det plejer vi også at gøre, men kan se, at den lige er smuttet her. Det er skrevet til 🙂
Kh
Kan man komme dem i fryseren?
Mvh
Mie
Hej Mie
Sagtens! Vi har altid nogle i fryseren 😀
Kh
Hej😊
Hvordan bliver “kiksebunden” sprød? Der står ikke, at den skal bages.
Vh Louise
Hej
Den bliver ikke bagt og får lidt sprødhed fra nødderne, men den bliver ikke sprød som kiks 🙂
Kh
For pokker de her de er VIRKELIG gode 😍 de smager så syndigt og virkelig vare godt❤️ Kan klart anbefales!
Hej Charlotte,
Hvor lyder det bare godt! Tak fordi du gav dig tid til at give os feedback <3
God søndag!
Kan man bruge noget andet end mandelmel? 😊
Hej Josephine,
Havregryn 🙂
Kh
Vi har prøvet at erstatte peanutbutter med saltede cashewnødder og kommet poppede quinoa og kakao nibs på toppen, det er yndlings snacken herhjemme.
Virkelig lækre! Tak for opskrift <3