Sunde peanutbuttersnitter

Opskrift på sunde peanutbuttersnitter
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sunde peanutbuttersnitter lavet i 3 lag. En sund kage med peanutbutter, som er perfekt som en sund snack eller sund dessert.

Ingrediensliste

 • 1. lag

 • 100 g. dadler
 • 150 g. mandler
 • 1 tsk. vand
 • 2. lag

 • 200 g. cashewnødder
 • 3 spsk. akaciehonning
 • 2 spsk. peanutbutter
 • 2 spsk. kokosolie
 • 3. lag

 • 100 g. 70% mørk chokolade
 • 2 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde

 1. Først sættes cashewnødder i blød (dem skal du bruge til 2. lag). Put cashewnødderne op i en skål og dæk dem med vand. Lad dem stå og trække i 2-3 timer.
 2. Første lag laves ved at tilsætte udstenede dadler (den angivede vægt er uden sten) og mandler i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt til sidst vand, så bunden “hænger” sammen.
 3. En form (23×9 cm.) gøres klar. Fordel bagepapir eller husholdningsfilm i formen (så er det nemt at få din kage op, når det er).
 4. Pres det første lag godt ned i fadet og godt ud til siderne med fingrene.
 5. I en blender eller minihakker tilsætter du nu cashewnødder, akaciehonning (kan erstattes med agavesirup eller anden sødning), smeltet kokosolie og peanutbutter. Det hele blendes indtil det har en ensartet cremet konsistens. Dette tager et par minutter.
 6. Fordel herefter det lyse lag ovenpå det brune lag. Sørg for at skubbe det godt ud mod kanterne. Sæt kagen på køl imens du laver det sidste lag.
 7. Smelt chokolade og kokosolie sammen over vandbad eller i mikroovnen. Fordel chokoladen oven på peanutbutterlaget.
 8. Det hele sættes i køleskabet i minimum 4 timer eller 2 timer i fryseren.
 9. Tag din kage op ved hjælp af bagepapiret.
 10. Skær den ud i mindre portioner. Vi fik ca. 16 små snitter ud af én portion.
 11. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet eller i fryseren.
 12. De kan holde sig ca. 2 uger på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde peanutbuttersnitter

Her får du en super nem opskrift på sunde peanutbuttersnitter lavet med dadler og nødder. En lækker kage med peanutbutter lavet i 3 lag. Selve bunden består af dadler og mandler. Det midterste lag er primært lavet på cashewnødder og så er toppen af chokolade. Det er ikke en kalorielet kage, så hvis du gerne vil have noget med lavt kalorieindhold, så er det ikke disse du skal lave. Til gengæld er de fyldt med lækre sager som dadler, nødder og meget mere, som giver dig en sund og nærende snack eller sund dessert. Man behøves kun et lille stykke for at stille ens sukkertrang!

Selve konsistensen minder meget om en konfektkage. Den er meget tung i det og det er også derfor, at man kun behøver et lille stykke. Vi plejer at skære peanutbutterkagen i mindre stykker og så opbevarer vi dem i køleskabet eller fryser dem ned.

Opskrift på sunde peanutbuttersnitter

Sund kage med peanutbutter

Det er en super lækker kage med peanutbutter. Så hvis du elsker peanutbutter som os, så vil de helt sikkert falde i god jord hos dig. De smager så syndige og er perfekte som en sund snack eller en sund dessert. Vi bruger dem i hvert fald til begge dele. Et godt tip er at skære dem i stykker og så fryse dem ned. Så kan man blot tage et stykke ud af fryseren og lade det tø op i 15-20 min. Så har man hurtigt en lækker, sundere dessert.

LÆS OGSÅ: Sundere snickerssnitter

Opskrift på sunde peanutbuttersnitter

Sund snack med peanutbutter

Så hvis du mangler en sund snack med peanutbutter, så skal du helt sikkert give disse et skud. De er nemlig vanedannende! Én af de lækreste snacks med peanutbutter. 17

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar