Sunde snickerskugler

Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sunde snickerskugler lavet på 6 ingredienser. De bedste dadelkugler med peanutbutter, chokolade og peanuts. Den bedste sunde aftensnack.

Ingrediensliste

 • 100 g. dadler
 • 75 g. mandler
 • 75 g. saltede peanuts
 • 1 spsk. peanutbutter
 • 2 spsk. vand
 • 100 g. 70% mørk chokolade
 • Til pynt

 • 20 g. saltede peanuts

Fremgangsmåde

 1. Udsten dadlerne (den vægt der er angivet er uden sten).
 2. I en foodprocessor hældes mandler, peanuts, dadler og peanutbutter i. Blend det sammen. Vi anbefaler at bruge en foodprocessor eller minihakker. Du kan også hakke alle tingene fint og ælte det godt sammen med hænderne.
 3. Tilsæt vand lidt efter lidt, indtil du får en fast konsistens, som kan formes til kugler (det kan være du skal bruge mindre eller mere vand).
 4. Tril til kugler. Vi fik 20 stk.
 5. Hak chokolade groft. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
 6. Vend hver kugle i chokolade. Læg et stykke bagepapir på en tallerken eller et skærebræt. Klip bagepapiret til, så det passer med størrelsen på skærebrættet. Placer snickerskuglerne på bagepapiret og drys evt. med lidt hakkede peanuts på toppen.
 7. Sådan fortsætter du med dem alle sammen.
 8. Sæt kuglerne på køl i 20-30 minutter, så chokoladen størkner.
 9. Når de er størknet, så kan du lade dem være som de er eller placere dem i en lufttæt beholder.
 10. De kan holde sig på køl i 2-3 uger. De kan også fryses.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde snickerskugler

Her får du en nem og lækker opskrift på hjemmelavede, nemme og sunde snickerskugler. De er lavet på kun 6 ingredienser, som blandt andet inkluderer dadler, mandler, peanuts og chokolade. Det er de bedste dadelkugler med chokolade og peanuts.

Disse sunde snickerskugler er overtrukket med chokolade og hakkede peanuts, men du kan også sagtens lave dem uden at overtrække dem. De er også super lækre uden. Opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder, så har du nemt en sund, nem og lækker snack.

LÆS OGSÅ: Sund kanelkage med kaffeglasur

Opskrift på sunde snickerskugler

Snickerskugler med peanutbutter

Man kan lave de lækreste snickerskugler med peanutbutter, dadler og lidt nødder. Som sagt, så kan du selv vælge om du vil overtrække dem med chokolade, men vi synes lige, at det giver det sidste. Og når man så drysser med lidt hakkede peanuts på toppen, så har du altså en sund snack, som smager virkelig syndigt.

Snickerskugler med peanutbutter 

Sunde snickers

Man kan godt sige, at de her dadelkugler er en form for sund snickers. De har i hvert fald smag som det. Du kan også lave dem som lange stænger i stedet, så det minder mere om en chokoladebar.

I forhold til dadler, så bruger vi altid dadler fra papæske, når vi bruger dadler i vores opskrifter. Det er dem, som du finder i grøntafdelingen. Nogen kalder dem også for “friske” dadler. De er blødere end dadler fra pose og er derfor også saftigere og nemmere at blende.

Sunde dadelkugler

Den bedste sunde aftensnack

Hvis du går og mangler idéer til en sund aftensnack, så kan vi varmt anbefale disse. Man behøves ikke mere end 1-2 stykker, så er ens sukkertrang stillet. Vi har derfor ofte en stor portion i enten fryseren eller i køleskabet, så vi altid har et sundt alternativ, hvis man bliver lidt lækkersulten.

Den bedste sunde aftensnack

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. snikerskugler og trøffelkugler er det den samme opskrift?

  Det er fordi på Instagram er det et oplæg om trøffelkugler på tre ingredienser men på mummums hjemmeside kommer der en opskrift frem om snickerskugler med seks ingredienser??????
  Venlig hilsen Pia

 2. De er gode men smager på ingen måde af snickers. Mere af det der frugtpålæg med nøddemix overtrukket med chokolade.

  1. Hej Tina,
   Vi skriver snickers, da de er lavet med peanuts og chokolade og derfor synes vi, at de får lidt en smag ligesom snickers. Men det vil altid være en smagssag 🙂 Men godt at de alligevel faldt i god jord.
   Kh

Skriv en kommentar