Sundere snickerskage Sundere snickerskage Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en sund og lækker snickerskage med karamel, peanuts og chokolade. En sund kage er verdens bedste sunde snack, når lækkersulten melder sig eller man prøver at spise sundere og stadig har brug for noget sødt. Ingrediensliste Bund 2 stk. banan 4 stk. æg 1 tsk. vaniljepulver 60 g. hvedemel 60 g. dadler 3 spsk. bagekakao 2 tsk. bagepulver 0,25 tsk. salt Dadelkaramel 150 g. dadler 3 spsk. vand Topping 100 g. saltede peanuts 100 g. 70% mørk chokolade 2 spsk. kokosolie Fremgangsmåde Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Banan, æg, vaniljepulver, hvid hvedemel (eller mandelmel), udstenede dadler, salt og rå kakaopulver blendes sammen til en ensartet masse. Det kan gøres med enten en stavblender eller i en alm. blender. Derefter tilsættes bagepulver. En form (Ø20 cm) smøres med kokosolie eller smør og dejen hældes i. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter. Hold øje med den – når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller andet tyndt ned i dejen uden, at der er dej på, så er bunden færdig. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Nu skal dadelkaramellen laves. Dadler udstenes og blendes sammen med vand. Mængden af vand afhænger af hvor tynd man vil have karamellen. Prøv dig frem. Når din dadelkaramel er lavet, så fordeles den ovenpå din bund i formen. Herefter drysses der med peanuts. Chokolade smeltes sammen med kokosolie enten i mikroovnen eller over et vandbad. Du kan også erstatte kokosolie med mælk (eller plantemælk). Chokoladen fordeles over bunden med dadelkaramel og peanuts. Kagen sættes på køl minimum 1-2 timer, så chokoladen kan stivne og kagen kan sætte sig. Bedøm denne ret Lås skærm Sundere snickerskage opskrift Opskrift på en af vores mest populære sunde kager på hjemmesiden, nemlig vores sundere snickerskage. Den består af en sund chokoladekagebund, dadelkaramel, peanuts og mørk chokolade på toppen. Den er så svampet og lækker, at man nærmest ikke skulle tro, at den var uden hvid sukker og i stedet var sødet med naturlige ting som dadler. Vi elsker at spise den som en sund dessert eller som en sød, sund snack, når lækkersulten melder sig. Det kan vi love for, at den bestemt gør, når vi er i eksamensperioder og man har travlt med skole og ens blodsukker falder hen mod eftermiddagen. Så har du nogle overmodne bananer der skal bruges, så er denne kage et rigtigt godt bud. LÆS OGSÅ: Sunde bananmuffins Sund kage med peanuts og chokolade Hvis du elsker snickers, peanuts og chokolade, så er denne kage helt sikkert lige noget for dig. Det er nemlig den perfekte kombination af en svampet og lækker kage, karamel, sprøde peanuts og chokolade på toppen. Samtidig er den så nem at lave, at det næsten ikke kan gå galt. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Når I skriver 4 tsk vaniljepulver, mener I så vaniljesukker, eller det rene vanilje? For det lyder af ret meget- Svar
Hej Brit, På nuværende tidspunkt har vi desværre ikke tid til at udregne næringsindhold på alle vores opskrifter, da vi begge studerer. Vi håber det kommer i fremtiden 🙂 Kh Svar
Hej! Jeg kan se at I har lavet den i en firkantet form. Hvad er målene på den, og ift at gange opskriften op (når I skriver opskriften som i en springform) skal jeg så bare tage den som 12 personer, eller hvordan lyder målene på Jeres kage på billedet? // Bitten Karina Svar
Hej Louise, Vi kan ikke lige komme på et godt alternativ, da bananen både gør den utrolig svampet og tilfører en masse sødme. Men du kan evt. prøve at tilsætte et mere æg og så 150 g. dadler som erstatning. Vi har dog ikke prøvet det 🙂 Kh Svar
Er smag af banan og daddel meget fremtrædende? Kunne det tænkes at erstatte hvedemel med blendet havregryn? Svar
Hej Cathrine, Nej, det synes vi slet ikke, at man kan. Du kan godt prøve at erstatte den hvide hvedemel med havregryn. Men vi anbefaler dog at bruge hvid hvedemel, da den gør det rigtig svampet. Hvid hvedemel er ikke almindeligt hvedemel, men en fuldkornsmel der er rig på kostfibre 🙂 Du kan se den lige her: https://www.nemlig.com/hvid-hvedemel-5021943?gclid=EAIaIQobChMIlP7nhMXq6wIVTOd3Ch2HJgJPEAQYASABEgIjVPD_BwE Kh Svar
Hej. Nu blev jeg forvirret af at læse kommentarerne. Det er da kokosolie og ikke mælk, som skal bruges til toppingen? Mvh. Thit Svar
Hej Thit, Det er fordi vi løbende tester og udvikler opskrifterne 🙂 Den opdaterede opskrift er med kokosolie. Kh Svar
Hej, Kan man lave selve bunden og dadle karamellen dagen før og evt. opbevare den i køleskabet eller er det bedst at lave den på dagen? Hilsen Sibel Svar