Sundt franskbrød

Sundt franskbrød – Lavt på kulhydrat
Opskrift til franskbrød Opskrift til 1 franskbrød

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på et sundt franskbrød, som er en god erstatning for det hvide brød. Vi bruger det som erstatning for franskbrød, almindeligt brød og rugbrød og det fungerer rigtig godt, hvis man gerne vil have et sundere alternativ. Det minder en smule om det populære stenalderbrød, da det også er lavt på kulhydrat, men selve konsistensen på det her er mere som et rigtigt brød.

Ingrediensliste

 • 5 stk. æg
 • 2 stk. æggehvide
 • 50 g. fiberhusk
 • 40 g. mandler
 • 0,5 tsk. salt
 • 75 g. kerner
 • 1,5 dl. vand
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 3 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bland våde ingredienser i en skål og tørre ingredienser i en anden skål. De hele mandler blendes til mel. Det gøres nemt i en minihakker eller foodprocessor. Det er billigere at bruge hele mandler, i stedet for at købe mandelmel.
 2. Bland de våde ingredienser med de tørre ingredienser og rør rundt med et piskeris eller gaffel, indtil du har en ensartet dej.
 3. Smør en brødform med lidt olivenolie, smør eller kokosolie. Fordel dejen i formen.
 4. Bag i ca. 30-40 min.
 5. Lad afkøle. Det vil falde en smule sammen, når det er afkølet.
Bedøm denne ret

Opskrift på sundt franskbrød

Opskrift på et lækkert sundt franskbrød, som er lavet uden hvedemel og som er lavt på kulhydrat. Det er super saftigt og luftigt, faktisk så godt, at man ikke skulle tro, at det var lavet uden hvedemel. Det er et sundt brød fyldt med kerner og det er super til vægttab. Vi er ikke fanatiske og er ikke på slankekur, men vi kan godt lide at eksperimentere med sundt mad, som er let at lave, da efterspørgslen på sådanne opskrifter er stor.

LÆS OGSÅ: Knækbrød med kerner

Sundt franskbrød – Lavt på kulhydrat

Bedre end stenalderbrød

Brødet er også meget bedre end det populære stenalderbrød, da det her minder mere om et rigtigt brød, rugbrød og franskbrød. Vær dog opmærksom på, at brødet vil falde en smule sammen efter det er bagt. Det er helt normalt. Vent også med at skære det ud til, at det er kølet helt af, så det kan få lov til at sætte sig ordentligt inden. 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej, fiberhusk er det den udgave i en gul æske? Jeg har loppefrøskaller fra urtekram herhjemme, vil jeg så skulle bruge samme mængde?

  1. Hej Lise,

   Ja, det kan du godt. Tilsæt dog lidt mindre væske, da det ikke suger så meget som Husk 🙂

   Kh

Skriv en kommentar