Lækre hverdagsopskrifter

Svampede chokolademuffins

Svampede chokolademuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hjemmelavede chokolademuffins med store chokoladestykker. En sikker vinder, når der skal laves cupcakes. Hvis de skal være ekstra luksus, så kan man tilføje både mørk og lys chokolade i dejen.

Ingrediensliste

 • 2 stk. æg
 • 200 g. sukker
 • 200 g. hvedemel
 • 2 dl. kærnemælk
 • 60 g. smør
 • 0,5 tsk. salt
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 60 g. bagekakao
 • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Sukker og æg piskes stift.
 2. Smør smeltes og blandes med kærnemælk.
 3. Smørblandingen vendes i æggemassen.
 4. Hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kakaopulver og salt vendes i.
 5. Dejen fyldes i muffinsformene (kun fyld dem halvt op).
 6. Chokoladen hakkes meget groft og drysses over dine muffins.
 7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).

Bedøm denne ret

Opskrift på chokolademuffins

Nem og lækker opskrift på svampede chokolademuffins med chokoladestykker, som smelter i munden. Muffins med chokolade er en af vores absolut yndlings slags og det hænger nok sammen med, at vi elsker chokoladekage. Generelt er muffins noget vi forbinder med vores barndom. Der havde man nemlig altid muffins med i skole, hvis man havde fødselsdag og det var en kage, som alle børn var vilde med. De her chokolademuffins er med chokoladestykker og kakao. Chokolademuffins med kakao og chokolade stykker er noget næsten alle kan lide og det forstår vi godt da de bare smager godt.

LÆS OGSÅ: Vaniljemuffins med hindbær

Nemme chokolademuffins

De her muffins er nemme og hurtige at lave. Selve dejen kan hurtigt bikses sammen og de skal også bages kort tid i ovnen sammenlignet med en større kage. Det er også det vi elsker ved muffins, da man hurtigt kan lave en omgang. De er også fine som en tag-med kage eller hvis du skal dele kage ud. Da de jo er i muffinsforme, så er de nemme at portionsanrette. Vi har bagt de her chokolademuffins i muffinsforme. Det gør at de ser lidt pænere ud og de er nemmere at tage med. Man kan også bage dem i en silikoneform. Silikoneforme er nemme og bruge, da muffinsene slipper formen nemt. Silikoneformen er også nem at gøre rent bagefter.

Chokolademuffins børn

Super fine små kager til at servere til sine venner, familie eller til børnefødselsdag. Vi forbinder muffins med skole, da vi altid i specielle anledninger medbragte muffins til vores klassekammerater. Chokolademuffinsene kan sagtens fryses ned og tøes op når de skal spises. Det kan være dit barn har fødselsdag og han/hun skal have kage med i skole. Her er muffinsene perfekt, da de kan laves inden og så fryses ned. Når chokolademuffinsene skal med i skole, så tager man dem op om aftenen inden og så er de klar til at blive spist skolen næste morgen.

Svampede chokolademuffins
Følg også med på de sociale medier 
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej Nadia

   Vi har ikke prøvet at fryse dem ned, men umiddelbart tænker vi nok,at det kan lade sig gøre 🙂

 1. Hejsa. Det er virkelig lækre muffins, bagte den i mandags da min datter skulle have dem med i vuggestue og dele ud og de blev rost ☺️ hun skal holde fødselsdag for familien og jeg vil bage den men som en hel kage og komme dejen i en rund springform, jeg tænker at der er dej nok til en hel kage ikke ? Og hvor lang tid ville du mene at kagen skal have i ovnen ? 😊 Tusind tak for lækre opskrifter ☺️
  Vh Marlene.

  1. Hej Marlene

   Dejligt at du kunne bruge opskriften!
   Jo, der burde være dej nok til en springform. Den skal nok have cirka 30-35 min i ovnen, når det er i springform 🙂

   De bedste hilsner
   Mathilde og Amanda

 2. Hej 🙂 Jeg vil gerne prøve at bage disse muffins, men er lidt i tvivl om hvor store muffinsforme jeg skal købe. Er det noget I kan være behjælpelige med? Vh Katrine

 3. Jeg har lige bagt disse muffins og den anden dag jeres chokolade kage. Begge dele smuldre helt fra hinanden når de skal spises. Hvad skyldes det..?

  1. Hej,

   Har du mon givet dem for længe i ovnen? Der kan være stor forskel på ovne og det kan være, at de lige skal have 5 min. kortere tid i din ovn 🙂

   Kh

 4. Det er de bedste muffins jeg nogen sinde har bagt, og jeg har bagt virkelig mange. Tusinde tak for den opskrift, og så er den nem👌🤩

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag