Tilmeld nyhedsbrev

Svampet banankage med chokolade

Svampet banankage med chokolade

Opskrift til 10 personer (Ø26 cm springform eller 20 muffins)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en svampet og lækker banankage med chokolade. Banankage er perfekt til eftermiddagskaffen og også en af de nemmere skærekager man kan lave. Banankagen kan også sagtens laves i en stor bradepande.

Ingrediensliste

Dej

  • 3 æg
  • 250 g. sukker
  • 3 bananer
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g. smeltet smør
  • 240 g. hvedemel

Chokolade topping

  • 200 g. mørk chokolade
  • 1 dl. fløde

Fremgangsmåde

  1. Start med at piske æg, vaniljesukker og sukker til en let og luftig blanding. Det tager et par minutter.
  2. Mos dine bananer med en gaffel.
  3. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Vend dem rundt i dejen skiftevis med smeltet smør.
  4. Vend til sidst bananer i.
  5. Smør en springform (Ø26) med fedtstof, eksempelvis smør eller beklæd den med bagepapir.
  6. Hæld din kagedej ned i formen.
  7. Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 min. Hvis du laver muffins bages de i 12-15 minutter.
  8. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
  9. Lav din glasur ved at blande chokolade og fløde i en skål. Giv det 30 sek. i mikroovnen. Rør rundt. Giv det yderligere 30 sek. i mikroovnen. Sådan bliver du ved, indtil du har en ensartet chokoladeglasur. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du også sagtens gøre det i en lille gryde ved meget lav varme.
  10. Smør din glasur på kagen og drys evt. med hakkede hasselnøddeflager.

Bedøm denne ret

Opskrift på banankage med chokolade

Den bedste opskrift på en svampet banankage med chokolade. Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har tryllet et par kedelige brune bananer om til den bedste banankage med chokoladeglasur. Det er nemlig så let en kage at lave og så holder den sig frisk længe uden at blive tør.

Nogle gange laver vi banankage med chokoladestykker i selve dejen og andre gange laver vi den som den her, hvor vi putter chokoladeglasur på toppen. Man kan også gøre begge dele og putte både chokolade i selve kagen og ovenpå. Man kan jo aldrig få for meget chokolade. For i verdens bedste banankage, der skal der altså være chokolade i en eller anden form.

LÆS OGSÅ: Den bedste kanelkage

banankage

banankage med chokoladeganache

Kan jeg lave den i en bradepande?

Du kan også sagtens lave banankagen i en bradepande. Vi har før lavet banankage i en stor bradepande, hvis vi har skulle bage kage til mange mennesker. Vi plejer at gange opskriften med 2,5. Så passer det med størrelsen på en bradepande til størrelsen på vores ovn.

Du kan også lave dem som bananmuffins. Vær dog bare opmærksom på, at de kun skal bages omkring 12-15 minutter i stedet for. Muffins er også super gode, hvis man skal bage kage til mange eller skal dele kagen ud. Det er lidt mere tidskrævende, men muffins giver bare sådan et helt andet udtryk.

svampet banankage

Har det betydning hvilken chokolade jeg bruger?

Nogen vil nok mene, at det har stor betydning hvilken chokolade man bruger. Men til den her svampet banankage, der synes vi ikke det har. Vi vælger oftest bare den billigste mørke variant vi kan finde. Når chokoladen alligevel bliver kombineret med banankagen og evt. nødder, ja så lægger man ikke mærke til om chokoladen har kostet 10 kr. eller 40 kr. Det synes vi i hvert fald ikke.

Husk også at følge med på vores Facebook, hvor vi også kommer med en masse kage opskrifter og inspiration til det søde liv.

Kommentarer

  1. Jeg må give jer ret i, at det er verdens bedste banankage! Jeg vil derfor lave den til mine kollegaer i næste uge, men i muffin-udgaven. Ved I cirka hvor længe de skal have i ovnen når det er muffins? 🙂

    Tak for mange lækre opskrifter.

    Vh Mette

    1. Hejsa

      Skønt at høre! Som muffins skal de cirka have 15 min 🙂 Men prøv at holde øje med dem. Stik en strikkepind, grillpind eller noget i dem. Hvis den kommer ud ren, så er de færdigbagte 🙂

      Knus

    1. Hej Christina
      Sagtens. Vi ville give den 5-10 minutter ekstra. Du kan tjekke løbende med en tandstikke eller andet.
      Du kan sagtens putte sølvpapir over, hvis toppen skulle gå hen og blive lidt mørk 🙂
      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven