Svampet banankage med chokolade
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
45 minutterSamlet tid
1 time og 5 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på en svampet og lækker banankage med chokolade. Banankage er perfekt til eftermiddagskaffen og også en af de nemmere skærekager man kan lave. Banankagen kan også sagtens laves i en stor bradepande.
Ingrediensliste
-
Dej
- 3 stk. æg
- 250 g. sukker
- 3 stk. banan
- 3 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 100 g. smør
- 200 g. hvedemel
-
Chokolade topping
- 200 g. mørk chokolade
- 1 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
- Start med at piske æg, vaniljesukker og sukker til en let og luftig blanding. Det tager et par minutter.
- Mos dine bananer med en gaffel.
- Smelt smør.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Vend dem rundt i dejen skiftevis med smeltet smør.
- Vend til sidst bananer i.
- Smør en springform (Ø26) med fedtstof, eksempelvis smør eller beklæd den med bagepapir.
- Hæld din kagedej ned i formen.
- Bag kagen i cirka 35-40 min. Hvis du laver muffins bages de i 12-15 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
- Lav din glasur ved at blande chokolade og fløde i en skål. Giv det 30 sek. i mikroovnen. Rør rundt. Giv det yderligere 30 sek. i mikroovnen. Sådan bliver du ved, indtil du har en ensartet chokoladeglasur. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du også sagtens gøre det i en lille gryde ved meget lav varme.
- Smør din glasur på kagen og drys evt. med hakkede hasselnøddeflager.
Opskrift på banankage med chokolade
Den bedste opskrift på en svampet banankage med chokolade. Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har tryllet et par kedelige brune bananer om til den bedste banankage med chokoladeglasur. Det er nemlig så let en kage at lave og så holder den sig frisk længe uden at blive tør.
Nogle gange laver vi banankage med chokoladestykker i selve dejen og andre gange laver vi den som den her, hvor vi putter chokoladeglasur på toppen. Man kan også gøre begge dele og putte både chokolade i selve kagen og ovenpå. Man kan jo aldrig få for meget chokolade. For i verdens bedste banankage, der skal der altså være chokolade i en eller anden form.
LÆS OGSÅ: Den bedste kanelkage
Den bedste banankage
Det her er uden tvivl den bedste banankage vi har prøvet. Chokoladeglasuren/ganachen er lige prikken over i’et, som giver det sidste til kagen. Hvis du ikke har fløde, så kan du også lave det med mælk. Du skal virkelig prøve den! Verdens bedste banankage.
Kan jeg lave den i en bradepande?
Du kan også sagtens lave banankagen i en bradepande. Vi har før lavet banankage i en stor bradepande, hvis vi har skulle bage kage til mange mennesker. Vi plejer at gange opskriften med 2,5. Så passer det med størrelsen på en bradepande til størrelsen på vores ovn.
Du kan også lave dem som bananmuffins. Vær dog bare opmærksom på, at de kun skal bages omkring 12-15 minutter i stedet for. Muffins er også super gode, hvis man skal bage kage til mange eller skal dele kagen ud. Det er lidt mere tidskrævende, men muffins giver bare sådan et helt andet udtryk.
Har det betydning hvilken chokolade jeg bruger?
Nogen vil nok mene, at det har stor betydning hvilken chokolade man bruger. Men til den her svampet banankage, der synes vi ikke det har. Vi vælger oftest bare den billigste mørke variant vi kan finde. Når chokoladen alligevel bliver kombineret med banankagen og evt. nødder, ja så lægger man ikke mærke til om chokoladen har kostet 10 kr. eller 40 kr. Det synes vi i hvert fald ikke.
Husk også at følge med på vores Facebook, hvor vi også kommer med en masse kage opskrifter og inspiration til det søde liv.
Kommentarer
Jeg må give jer ret i, at det er verdens bedste banankage! Jeg vil derfor lave den til mine kollegaer i næste uge, men i muffin-udgaven. Ved I cirka hvor længe de skal have i ovnen når det er muffins? 🙂
Tak for mange lækre opskrifter.
Vh Mette
Hejsa
Skønt at høre! Som muffins skal de cirka have 15 min 🙂 Men prøv at holde øje med dem. Stik en strikkepind, grillpind eller noget i dem. Hvis den kommer ud ren, så er de færdigbagte 🙂
Knus
Kan man skifte det ene æg ud med en banan mere? Jeg har kun 3 æg og 4 bananer 😂
Hej
Det har vi desværre ikke erfaringer med. Du må prøve dig frem! 🙂
Knus
Hej :-).
Hvor meget vil i anbefale at gange med, hvis man skal lave denne i en bradepande?
Hej Pernille,
Hvis det skal være en bradepande, som passer til ovnen, så ville jeg gange med 2,5 🙂
Kh
Kan den laves i en brødform, og hvis ja, hvor lang tid skal den så have?:)
Hej Christina
Sagtens. Vi ville give den 5-10 minutter ekstra. Du kan tjekke løbende med en tandstikke eller andet.
Du kan sagtens putte sølvpapir over, hvis toppen skulle gå hen og blive lidt mørk 🙂
Knus
Vil den kunne fryses og stadig være svampet ved optøning
Hej Jeanette
Det kan du sagtens 🙂
Knus
Hej med jer!
Hvad hvis man har en springform på Ø24 cm?
Ville I så reducere mængden eller give den længere tid? 🙂
Hej Regina,
Vi ville blot give den lidt længere ja 🙂
Knus
Hej 🙂
Tænker I, at man godt kan erstatte noget af hvedemelen med kokosmel?
Hej Christina,
Det kan du nok godt. Men det er ikke noget vi selv har prøvet desværre 🙂
Kh
Hvordan skal kagen opbevares? Skal den i køleskabet når der er fløde i glasuren?
Hej Christina,
I køleskabet pakket ind i husholdningsfilm eller i en plastikpose 🙂
Kh
Kan man bage kagen en dag i forvejen uden at den bliver tør? 🙂
Hej Matilde
Det kan du sagtens. Det er bare vigtigt at pakke den godt ned – den bliver ikke tør 🙂
Knus
Hvis jeg har en Ø28 cm form, hvad skal jeg så gange med?
Hej Pernille,
1.5 gang op 🙂
Kh
Jeg skal igang med bagningen nu, dog skal kagen først spises på torsdag. Kan den fryses med glasur eller skal jeg vente med glasuren til efter optøning ?
Hej Trine,
Den kan sagtens fryses med glasur 🙂
Kh
Hvor mørk en chokolade har I brugt? Er det 70%? Hvad ville I anbefale til muffins, hvor det er chokostykker i. 54% eller 70%? 😊
Hej,
Vi har brugt en ganske alm. mørk billig chokolade. Det må være nærmere 54% 🙂
Vi vil nok bare anbefale en alm. mørk chokolade.
Kh
Hvis man ikke lige har fløde til topping er der andet man kan erstatte med? 🙂
Hej Olivia,
Mælk 🙂
Kh
Hi, i tried it and it is absolutely yummy…it is really the best banana cake 😋
Hej! Kan man bruge olie i stedet for smør? Og i så fald, hvor meget? 🙂
Hej,
1 dl. 🙂
Kh
Hej.
Nu har jeg lige prøvet at bage den, og den så fin ud inde i ovnen lige indtil efter 25 min, så faldt den helt sammen inde midtpå, hvilket resulterer i, at jeg nu har et dybt hul midt i kagen 🙁 Ved I hvordan det kan være?
Vh. Camilla.
Hej,
Var den færdigbagt i midten? Det lyder nemlig ikke sådan. Der kan være så stor forskel på hvor kraftig ens ovn er, så tjek altid om din kage er færdig med en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt. 🙂
Kh
Ja, den var færdig, da den kom ud, men den faldt sammen inde i ovnen, uden jeg havde rørt ved den eller taget den ud. Så undrer mig bare over, at den kan gøre det selv?
Hej,
Hvor længe piskede du æg og sukker? 🙂
Kh
Det tog jeg ikke tid på, men nok omkring 10 min. Er det fir meget? 🙂
Hej,
Ja, det kunne godt lyde som om, at du har overpisket æg og sukker. 🙂
Kh
Hej, jeg har prøvet denne kage flere gange nu den er bare så god. Men idag har jeg ikke noget chokolade kan det anbefales at jeg laver almindelig chokolade glasur? Istedet
Hej,
Ja, det kan du sagtens!
Kh
Jeg vil gerne bage den her til mit arbejde, og derfor gange den op med 2 til 20 personer.
Dog ved jeg ikke om man plejer at gange bagepulver også? Altså 4 tsk?
Hej,
Jo det ganger du også op 🙂
Kh
Hej ☀️
Kan man erstatte smør med rapsolie ?
Hej Jette,
Det kan du godt 🙂
Kh
Hej.
Kan man erstatte hvedemelet med mandelmel? ☺️
Hej,
Det har vi desværre ikke erfaringer med at erstatte 1:1. Du kan godt bruge mandelmel, men vi er ikke sikre på hvor meget 🙂
Kh
Hej,
Skal smøret ved helt flydende?
Hej Anne,
Ja det skal smeltes 🙂
Kh