Svensk pølseret

Nem opskrift på svensk pølseret

Svensk pølseret

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker omgang svensk pølseret med pølser og kartofler. Den bedste ret, hvis man har en rest af kogte kartofler.

Ingrediensliste

  • 500 g. kogte kartofler
  • 4 stk. wienerpølser
  • 1 løg
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. ketchup
  • 3 tsk. paprika
  • 1,5 dl. mælk
  • 0,5 dl. fløde
  • 1/2 bundt purløg
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Til denne ret skal du bruge kogte kartofler. Den er derfor rigtig fin, hvis man har en rest kogte kartofler. Du kan dog også sagtens lave den ved blot at koge nogle kartofler. Du skal bruge 500 g. skrællede kartofler.
  2. Skær de kogte kartofler i mindre stykker.
  3. Hak løg fint.
  4. Skær pølser i stykker.
  5. En pande varmes op med 2 spsk. olie eller smør.
  6. Tilsæt løg til panden og lad det sautere, indtil løgene bliver bløde.
  7. Tilsæt herefter pølser. Vend dem godt rundt.
  8. Tilsæt herefter tomatpure, ketchup, paprika, mælk og fløde. Vend det hele godt rundt.
  9. Tilsæt de kogte kartofler.
  10. Vend det godt rundt og lad kartoflerne suge noget af væsken. Hvis den virker for tør, så kan du tilsætte lidt mere mælk.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Server med det samme sammen med hakket purløg.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på svensk pølseret

Her får du en super nem og lækker opskrift på svensk pølseret. Det er den perfekte ret, hvis man har en rest kogte kartofler og så er den også hurtig at lave. Svensk pølseret består jo egentlig blot af pølser, løg, kogte kartofler og så er det vendt sammen med en sauce lavet på paprika, mælk og lidt fløde. På toppen er der frisk purløg, men du vil også sagtens kunne bruge frisk persille.

LÆS OGSÅ: Hasselback kylling med tomat og ost

Nem opskrift på svensk pølseret

En børnefamilie klassiker

Svensk pølseret er en rigtig børnevenlig ret, da den er meget mild i smagen. Hvis du gerne vil tilføje lidt ekstra grønt til retten, så kan nogle af kartoflerne sagtens byttes ud med kogte gulerødder, kogt blomkål eller en anden rodfrugt. Det hele bliver alligevel dækket af sovs, så man har nemt ved at “skjule” grøntsager i retten.

Følg med på de sociale medier

Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag