Svinekæber ala dansk sommer

Svinekæber ala dansk sommer
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 30 minutter

Samlet tid

3 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hvidvinsbraiserede svinekæber ala dansk sommer. Braiserede svinekæber i hvidvinsflødesauce med grønt.

Ingrediensliste

  • Braiserede svinekæber

  • 800 g. svinekæber
  • 2 spsk. smør
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. porre
  • 300 g. gulerod
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 8 dl. vand
  • 3 stk. laurbærblade
  • 2 kviste frisk timian
  • salt/peber
  • 2 dl. piskefløde
  • Tilbehør

  • 800 g. kartoffel
  • 400 g. gulerod
  • 0,5 bundt friske asparges
  • 150 g. frosne ærter
  • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Braiserede svinekæber

  1. Start med at rense svinekæberne. Skær eventuelle sener væk. Vend dem i salt/peber.
  2. Skræl grøntsager og skær i grove stykker.
  3. Varm en stor gryde op med fedtstof.
  4. Kom svinekæberne i og brun dem godt af på begge sider. Tag dem herefter op og over på en tallerken.
  5. Sæt gryden tilbage på blusset. Kom evt. lidt ekstra fedtstof i.
  6. Kom alle grøntsagerne i. Svits dem godt af.
  7. Kom svinekæberne tilbage i gryden.
  8. Tilsæt hvidvin, bouillonterning, vand, laurbærblade og friske timiankviste. Sæt låget på gryden, men lad der være en lille sprække, så damp kan slippe ud.
  9. Lad det hele simre ved middel varme i 2 timer.
  10. Imens det simrer, så kan du gøre de friske grøntsager klar, som skal i saucen til sidst.
  11. Skræl gulerødder og skær i skiver på skrå. Knæk enderne af asparges og skær i mindre stykker. Tag frosne ærter op i en skål (du kan også bruge friske ærter).
  12. Gør kartoflerne klar, så de er færdige samtidig med gryderetten.
  13. Efter de 2 timer, så tages svinekæberne op. Væsken sigtes igennem en fin trådsi og hældes tilbage i gryden.
  14. Lad den gerne koge ind, så du får en kraftigere fond.
  15. Tilsæt så fløde og gulerødder. Kom svinekæberne tilbage i gryden og lad det simre i 15-20 minutter ved lav varme.
  16. Et par minutter inden servering, så tilsættes asparges og ærter.
  17. Smag saucen til med salt/peber.
  18. Server de braiserede svinekæber med kogte kartofler.

Kogte kartofler

  1. Skræl kartofler.
  2. Hvis nogle af kartoflerne er rigtig store, så kan de lige halveres eller skæres i mindre stykker. Hvis kartoflerne er nogenlunde samme størrelse, så gør det kogetiden nemmere.
  3. Put kartoflerne i en gryde og dæk med vand samt tilsæt salt.
  4. Bring kartoflerne i kog.
  5. Når vandet koger, så skruer du en smule ned for blusset. Lad dem stå og småsimre i 15-20 minutter (alt efter størrelsen og kartoffelsorten).
  6. Tjek om kartoflerne er færdigkogte ved at prikke i kartoflerne med en gaffel eller en kødnål. Når den kan gå igennem uden modstand, så er de færdige. Tjek også altid de største kartofler i gryden.
  7. Tag gryden af varmen og hæld vandet fra. Sæt kort gryden tilbage på blusset og lad dem dampe af.
Bedøm denne ret

Opskrift på svinekæber ala dansk sommer

En lækker omgang hvidvinsbraiserede svinekæber ala dansk sommer. Vi kalder den ala dansk sommer, da vi har brugte danske kartofler, friske asparges, gulerødder, ærter og et frisk skud persille på toppen. Sådan en ret, som selvom den er tung, så smager den bare af sommer. Svinekæber eller grisekæber er også bare så lækkert. De bliver så møre og fyldt med smag, når de braiseres. Man kan lave så smagfuld en simreret med svinekæber. Vi har også en god opskrift på ølbraiserede grisekæber, hvis du vil prøve en anden variant.

Kæberne braiseres i hvidvin og bouillon. Herefter tilsættes der fløde til saucen, så det bliver sådan en dejlig, smagfuld sauce med hvidvin i. Man kan også komme finthakket persille i saucen, men vi nøjes blot med at give den et godt drys på toppen efter. Vi har i år for første gang haft persille i køkkenhaven og hvilken lykke! Der er bare noget helt fantastisk ved at kunne gå ud og plukke sådan en stor buket frisk persille. Den smager mere aromatisk og smager bare af.. ja dansk sommer.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækker aftensmad her

Svinekæber ala dansk sommer

Hvidvinsbraiserede svinekæber

Man kan braiserede svinekæber på forskellige måder. Det kan være ølbraisering eller man kan lave dem som rødvinsbraiserede. Her har vi dog tilberedt dem som hvidvinsbraiserede svinekæber. Når man braiserer, så bruner man først kødet af og herefter skal det simre i kogevæske. Ved at braisere tilberedes kødet langsomt og det får kæberne til at blive helt møre.

Det er sådan en ret, som kræver tid, men som er hele tiden værd. Meget af tiden går blot med, at retten skal simre. Så i sig selv er det ikke en svær ret.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar