Syltede agurker

Syltede agurker
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og god opskrift på syltede agurker. De er gode til helstegt kylling, ovenpå hotdogs eller som tilbehør ovenpå en rugbrødsmad.

Ingrediensliste

  • 1 stk. agurk
  • 1 liter eddike
  • 500 g. sukker
  • Smagsgivere

  • 3 spsk. frisk dild
  • 2 tsk. peberkorn

Fremgangsmåde

  1. Skyl agurk og skær enderne af. Skær agurk i tynde skiver.
  2. Kog eddike op med sukker. Lad det koge op, indtil sukkerkornene forsvinder. Tag af blusset og lad køle ned.
  3. Put dine agurker op i et patentglas, som er gjort rent. Du kan også putte 3 spsk. dild (hakket fint, hvis du bruger frisk) eller peberkorn. Det er fine smagsgivere til din agurkesalat, men den er også god i sig selv uden det.
  4. Når din lage er kold, så hældes den over dine agurker. Sæt låg på glasset og lad dem stå minimum 1-2 timer.
  5. Dine syltede agurker kan holde sig i 1-2 måneder på køl i et lukket patentglas.
Bedøm denne ret

Opskrift på syltede agurker

Her får du en hurtig og nem opskrift på hjemmelavede syltede agurker. Det er super nemt at sylte sine egne agurker. De er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller ovenpå en hjemmelavet hotdog. Du skal blot bruge eddike, sukker, agurker og evt. lidt dild eller peberkorn. Vores opskrift er en baseopskrift, som du sagtens kan freestyle lidt med eller tilføje dit eget præg til.

Sådan en klassisk agurkesalat skal man på ingen måde undervurdere. Det smager bare skønt med lidt syltet som tilbehør til aftensmaden eller til sin frokost. Samtidig er det super nemt at lave meget sylt selv. Og så smager sådan en omgang hjemmesyltede agurker altså bare meget bedre end dem man kan købe færdiglavet på glas.

LÆS OGSÅ: Syltede rødløg

Syltede agurker

Hjemmelavet agurkesalat

Det er ret simpelt at lave hjemmelavet agurkesalat. Agurk skæres i tynde skiver og der koges en lage op af eddike og sukker. Herefter hældes lagen ovenpå agurkerne i et patentglas. De kan sagtens holde sig 1-2 måneder.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej,

      Nej vi bruger godt nok 500 g., men mindre kan også sagtens gøre det. Det kommer helt an på hvor syrlige man vil have dem 🙂

      Kh

Skriv en kommentar