Tærte med bacon og porre

tærte med bacon og porre
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker og nem tærte med bacon og porre. Denne bacon-porre tærte er lækker til aftensmad, til frokost eller til tapas.

Ingrediensliste

 • Tærtedej

 • 80 g. hvedemel
 • 65 g. grahamsmel
 • 80 g. smør
 • 1 tsk. salt
 • 1,5 spsk. vand
 • Fyld

 • 1 stk. porre
 • 200 g. bacon i tern
 • 3 stk. æg
 • 1 dl. madlavningsfløde
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Skær smør i små tern.
 2. Bland alle ingredienserne til tærtedejen undtagen vand i en skål. Start med at ælte dejen sammen med hænderne.
 3. Tilsæt lidt vand, indtil dejen samler sig. Det kan godt være, at du skal bruge lidt mere vand. Tilsæt vand indtil du har en dej, som samler sig.
 4. Sæt dejen på køl i minimum 30 min.
 5. Rul dejen ud i lidt hvedemel. Placer i et tærtefad på ca. 22 cm. Forbag tærtedejen i 6-7 minutter ved 190 grader varmluft.
 6. Steg imens bacon sprødt på en pande.
 7. Hak porre i fine skiver.
 8. Pisk æg, madlavningsfløde, salt og peber sammen med et piskeris i en skål.
 9. Når tærtebunden er forbagt lægges porrer og bacon på. Herefter fordeles æggeblandingen oven på.
 10. Bag tærten i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 15-18 minutter, indtil den får en let gylden farve og æggemassen er fast.
 11. Tag tærten ud og lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på tærte med bacon og porre

En lækker og nem opskrift på tærte med bacon og porre. En god madtærte, som kan spises til aftensmad, frokost eller til forret. Det er sådan en lækker efterårstærte, som sagtens kan laves dagen før. Så varmer du den blot op inden servering eller spiser den kold, hvis den eksempelvis skal bruges til picnic eller på en buffet.

LÆS OGSÅ: Quinoasalat med gulerødder

Sund og grov tærte med bacon

Det er en tærte, som mætter godt, da den både er grov og sund. Bunden er lavet med fuldkornsmel, som gør den grovere end en almindelig tærtedej. Så hvis du er på udkig efter en slanketærte, som kan spises med god samvittighed, så skal du prøve denne. Den vil uden tvivl falde i god jord.

tærte med bacon og porre

Porre bacon tærte

Det er den lækreste bacon-porre tærte. Du kan også tilføje ekstra grøntsager i, som revet squash eller broccoli. Det vil uden tvivl også være rigtig godt og så vil du samtidig få ekstra grønt. Vi elsker tærter med bacon, da det giver masser af smag og så kan vi godt blive enige om, at bacon jo bare smager godt.

tærte med bacon og porre

Hvilken salat kan jeg servere til denne madtærte?

Hvis du gerne vil servere en lækker salat til, så kan vi blandt andet anbefale denne lækre quinoasalat med gulerødder. Den mætter godt og er et godt modspil til det salte fra baconen. Det er tilbehør, som mætter og som også er super sundt. Ellers kan du også servere en simpel grøn salat til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar