Quinoasalat med gulerødder og rosiner

Nem og lækker opskrift på quinoasalat med gulerødder og rosiner
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem og lækker quinoasalat med gulerødder, saltmandler og rosiner. Det hele er vendt i en smagfuld dressing af citron og akaciehonning.

Ingrediensliste

  • 50 g. quinoa
  • 200 g. gulerod
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 70 g. saltmandler
  • 50 g. rosiner
  • 1,5 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. akaciehonning
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl quinoa grundigt i vand og kog det efter pakkens anvisning. Dræn quinoa og skyl i koldt vand. Sæt det til side.
  2. Skræl gulerødder.
  3. “Skræl” gulerødder, så du får tynde lange strimler. Du kan også rive dem.
  4. Hak saltmandler og persille groft.
  5. Vend gulerødder sammen med kogt quinoa, saltmandler og rosiner.
  6. Rør dressingen sammen og vend salaten i den.
  7. Smag til med salt.
  8. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Nem og lækker opskrift på quinoasalat med gulerødder og rosiner

En super nem og lækker opskrift på den bedste quinoasalat med gulerødder, saltmandler og rosiner. Det her er virkelig en god og mættende salat, som har den perfekte balance mellem salt, sødme og syrlighed.

Den består af gulerød revet i sådan nogle fine strimler, kogt quinoa, saltmandler, rosiner og frisk persille. Det hele er vendt i en dressing af citron og akaciehonning.

LÆS OGSÅ: Quinoasalat med mango

Nem og lækker opskrift på quinoasalat med gulerødder og rosiner

Salat med quinoa

Man kan lave så mange lækre og mættende salater med quinoa. Quinoa indeholder nemlig masser af protein, som holder dig mæt længe. Derfor elsker vi også at lave salat med quinoa, da man ikke behøves kød for at blive mæt af det. Vi kan også anbefale denne quinoasalat med æble.

Nem og lækker opskrift på quinoasalat med gulerødder og rosiner

Quinoasalat med gulerødder

Selve basen af salaten er lavet med gulerødder og ikke en grøn salat, som man ofte ser det. Den har egentlig taget udspring i en klassisk gulerodssalat med rosiner. Vi har blot tilføjet kogt quinoa, saltmandler og lidt frisk persille. Dette giver en helt fantastisk quinoasalat med gulerødder, som er en sund og mættende salat.

Hvilket tilbehør kan I anbefale til salaten?

Du kan spise salaten, som den er eller du kan spise den med tilbehør til. Den er som sagt super mættende, så det er slet ikke nødvendigt med andet tilbehør. Hvis du derimod gerne vil have noget til den, så kan vi anbefale falafler eller hasselback kylling. Det er virkelig et lækkert og sundt måltid, som kan spises til frokost eller aftensmad.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar