Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Tiramisu cheesecake med sprød kiksebund, creme med vanilje, ladyfingers, kaffe og Amaretto.

Ingrediensliste

 • Kakaobund

 • 250 g. digestivekiks
 • 100 g. smør
 • 2 spsk. bagekakao
 • 2 spsk. flormelis
 • Fyld

 • 2 dl. kaffe
 • 2 spsk. Amaretto
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 60 g. flormelis
 • 200 g. mascarpone
 • 4 dl. piskefløde
 • 150 g. ladyfingers
 • 2 spsk. bagekakao

Fremgangsmåde

Bund

 1. Smelt smør. Knus digestivekiks, så det bliver helt fint. Du kan evt. putte kiksene i en plastikpose og bruge en kødhammer/kagerulle til at knuse dem.
 2. Bland smør, bagekakao, kiks og flormelis (flormelis kan udelades, hvis kiksene er meget søde), så det er godt blandet sammen. Fordel kiksene i en springform eller form med diameter på Ø21 cm. Pres kikseblandingen godt ned i bunden og ud i kanterne, så du får dannet en kant hele vejen rundt.
 3. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.

Fyld

 1. Start med at brygge en stærk kaffe, så den kan køle af.
 2. Bland kaffe med Amaretto og sæt til side.
 3. Kom vaniljesukker, flormelis, mascarpone og piskefløde i en skål.
 4. Pisk med en elpisker til du har en blød creme (den må endelig ikke overpiskes).
 5. Bryg en god stærk kop kaffe.
 6. Tag bunden ud fra køl. Fordel først halvdelen af cremen.
 7. Tag dine ladyfingers. Dyp dem kort i din kaffe-amaretto blanding. De skal blot hurtigt dyppes på begge sider.
 8. Placer dem ovenpå cremen. Sådan fortsætter du indtil hele bunden er dækket med ladyfingers. Det kan godt være, at du lige skal knække dem til, så de passer i størrelsen.
 9. Fordel den resterende creme ovenpå.
 10. Sæt kagen på køl i minimum 2-3 timer, men gerne natten over, så den kan trække smag.
 11. Inden servering drysses der med bagekakao over. Put bagekakao op i en trådsi og si pulveret udover, så får du et pænt og jævnt lag. Server din tiramisu cheesecake med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på tiramisu cheesecake

Her får du opskriften på den lækreste tiramisu cheesecake! En sprød kiksebund toppet med mascarponecreme, kaffedyppede ladyfingers med Amaretto, et lag mascarponecreme mere og selvfølgelig et drys kakaopulver på toppen. Den her kage er så nem og er så god som dessert, især hvis du elsker tiramisu som os. Den skal helst gøres klar dagen før, hvilket jo også er skønt, hvis man skal have gæster. Vi elsker i hvert fald personligt selv de desserter, som kan gøres klar i god tid, så man ikke skal stresse over det på selve dagen. På mange måder minder det jo om en cheesecake, men den her er lavet uden æg i selve cremen og så er den med en sprød kiksebund lavet af digestive, smør og kakao. Det giver sådan en god sprødhed også, som vi synes klæder kagen rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Klassisk tiramisu

Tiramisu cheesecake

Tiramisu kage

Den her tiramisu kage er hurtigt gået hen og er blevet en favorit hos venner og familie. Hvis man generelt er til kager, som ikke er alt for søde, så er den her et godt bud. Kaffen bryder nemlig det søde på sådan en god måde og så kan man jo selv justere hvor stærk kaffen skal være. Selve kaffen kommer vi også lidt Amaretto i. Det smager nemlig super lækkert og kan slet ikke undværes, når man laver noget med tiramisu, hvis du spørger os.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar