Vegetarisk wrap med kartoffel og pesto

 

vegetarisk tortilla wrap
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en vegetarisk wrap med kartoffel og pesto. Sund, lækker og nem frokost, som kan laves på under 10 minutter.

Ingrediensliste

 • 4 stk. tortillapandekager
 • 1 pk. frisk mozzarella
 • 30 g. frisk spinat
 • 2 stk. tomat
 • 0,5 stk. rødløg
 • 200 g. kartoffel
 • 4 spsk. grøn pesto

Fremgangsmåde

 1. Kog kartofler til de er møre. Du kan også bruge en rest af nogle kogte kartofler. Det plejer vi at gøre.
 2. Skær tomater, rødløg og mozzarella i skiver.
 3. Tag en wrap.
 4. Skær en rille i bunden af wrappen, så den går halvt op.
 5. Fordel fyldet i de forskellige kvarte dele af wrappen. Se evt. billede længere nede.
 6. Fold wrappen, så du først folder den del med ost op i spinaten, hernæst over i tomat og rødløg og til sidst henover pesto og kartoffel.
 7. Varm din wrap i en varm paninigrill, på pande med olie eller smør eller bag den i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Husk at smøre dem med olie eller smør, hvis du bager dem i ovnen.
 8. Tag wrappen ud af paninijernet, når den har fået farve og osten er smeltet.
 9. Halver wrappen eller spis den, som den er.
Bedøm denne ret

Opskrift på vegetarisk tortilla wrap

Tortilla wraps er noget af det lækreste og smagfulde vi længe har smagt. Denne vegetariske version er noget der virkelig får mundvandet til at løbe. Det er en af de mest simple og nemme retter at lave, og så er der ingen begrænsninger for hvad man kan vælge af fyld til sin tortilla wrap. Vi valgte at prøve os af med en vegetarisk version med en helt fantastisk blanding af lækre grøntsager med kartoffel, pesto og ost. Det er simpelthen den saftigste blanding, samtidig med at pandekagen er dejlig crunchy. Vi har valgt fuldkornstortillapandekager, da de smager rigtig lækkert og giver god mæthed. Du kan også sagtens bruge helt almindelige hvede tortillapandekager.

LÆS OGSÅ: Wrap med kylling og barbequesauce

vegetarisk tortilla wrap

Vegetar frokost

Det er en super hurtig ret at lave og er en nem, hurtig og sund frokost som ikke kræver alverdens forberedelsestid. Hvis du dog vælger at lave det med kartoffel, tilføjes der selvfølgelig noget ekstra forberedelsestid ift. kogetid for kartoflerne.  I dette tilfælde har vi gjort brug af et paninijern. Dette er helt genialt til at få varmet den hurtigt igennem og gjort pandekagen ekstra sprød. Der er dog andre måder de kan laves på, som er mindst lige så gode. Du kan også vælge at lave dem på en pande. Her bruger du 1 spsk. olie, og varmer dem ved lav varme på begge sider, så osten kan smelte rigtig lækkert. Ovnen kan også tages i brug. Her lægges de på en bageplade med et stykke bagepapir og smøres med enten lidt olie eller smør. Derefter bages de i en 10 minutters tid, eller indtil pandekagen er dejlig sprød.

TikTok tortillatrend 

Dette er et helt genialt “hack”, som er gået viralt på flere forskellige sociale medier, såsom TikTok og Instagram. Og det forstår vi godt, da det er helt genialt og simpelt, da du kan spise din tortilla uden at alt fyldet falder ud. De få steps er meget enkle. Først skærer du igennem fra midten af pandekagen og ned, sådan at der lige er en flap du kan tage fat i når du skal til at folde. Herefter fylder du det fyld du vil i de 4 “hjørner”. Til sidst er det simpelthen bare at folde den på den magiske måde.

Vegetar wrap fyld

Der er som sagt ingen begrænsninger for, hvad du kan fylde i din vegetar wrap, så det er bare med at eksperimentere. Vi har f.eks. i vores brugt en grøn pesto, men vi tror helt bestemt også at den vil blive mindst lige så lækker med en rød pesto eller endda bare noget lækker dressing. Det er bare med at gå i tænkeboks og sammensætte sine yndlingsingredienser. Du kan selvfølgelig også lave den med kød i, hvis ikke du ønsker at den skal være vegetarisk.

LÆS OGSÅ: Bagte quesadillas med chorizo og cheddar

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar