Tilmeld nyhedsbrev

Vegetarlasagne – Den absolut bedste

Vegetarlasagne – Den absolut bedste

Vegetarlasagne – Den absolut bedste

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og smagfuld opskrift på den bedste opskrift på vegetarlasagne. Den er toppet med en vegetarisk bechamelsauce, som er lavet på havredrik. Det er en vinder, hvis du mangler inspiration og opskrifter til vegetarisk aftensmad.

Ingrediensliste

Lasagne

  • 2 gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 dl. røde linser
  • 5 dl. vand
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 15 lasagneplader

Hvid sauce

  • 1,5 spsk. majsstivelse
  • 3 dl. havremælk
  • 1/2 tsk. stødt muskatnød
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Skræl og hak gulerødder, bladselleri, rødløg, hvidløg og peberfrugt meget fint. Kan også gøres i en foodprocessor.
2. I en gryde varmes 2 spsk. olie op. Tilsæt herefter alle grøntsagerne. Lad det hele sautere i 5 min.
3. Tilsæt skyllede røde linser, spidskommen og basilikum. Vend det hele godt rundt. Tilsæt herefter vand og tomatsauce.
4. Lad det hele simre, indtil linserne har suget alt vandet og du har en tyk sovs.
5. Smag til med salt og peber. Sæt til side.
6. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
7. Nu skal den hvide sauce laves. I en gryde hældes havremælk i. Herefter tilsættes muskatnød, lidt salt og peber. Majsstivelse opløses i 4 spsk. vand, hvor det røres godt ud, så der ingen klumper er.
8. Hæld majsstivelsen ned i havremælken og tænd for middel varme. Røres, indtil saucen tykner. Smag til med salt og peber og tag af blusset.
9. Smør et ildfast fad (24 x 18 cm) med lidt olivenolie.
10. Start først med et tyndt lag af din røde sauce. Fordel herefter lasagneplader ovenpå. Læg endnu et lag rød sauce og lasagneplader ovenpå.
11. Til sidst fordeles det sidste af den røde sauce på toppen sammen med alt den hvide sauce.
12. Bages i ovnen i ca. 35-40 min. Indtil lasagnepladerne er møre.
13. Tag fadet ud af ovnen og lad det stå og trække i 3-5 min.
14. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Vegetarlasagne – Den absolut bedste

Vi elsker den her vegetarlasagne. Vi tager gerne en dag om ugen med vegetarretter, det er nemlig både godt for miljøet og din krop. Mange danskere har den indstilling, at man ikke kan blive mæt af vegetaropskrifter og at kroppen skal have kød for at få proteiner. Det er nødvendigvis ikke rigtigt, da disse proteiner sagtens kan fås fra grøntsager som bønner og linser. Vegetar og vegetarisk mad behøves slet ikke være kedeligt. Ofte synes vi faktisk, at det smager af meget mere, når man ikke bygger måltidet op omkring kødet. Så er man nemlig tvunget til at lave nogle andre smagssammensætninger.

Denne opskrift på vegetarlasagne er virkelig nem og sund aftensmad med italienske undertoner. Den er lavet med røde linser og en masse grøntsager. Oven i købet har den også en vegansk bechamelsauce lavet på havremælk, som lige fuldender retten.

Det her er en af vores absolut yndlings vegetar retter og vi plejer faktisk at lave dobbelt portion og så fryse den ned i portioner. Det er nemlig mega godt at have med på madpakken eller til en dag, hvor man kun skal lave aftensmad til en.

LÆS OGSÅ: Vegetarfrikadeller lavet på røde linser

Vegetarlasagne – Den absolut bedste

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar