Vietnamesiske forårsruller med svinekød

Vietnamesiske forårsruller med svinekød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de lækreste friske vietnamesiske forårsruller med svinekød og masser af grøntsager. Serveret med en peanutbutterdip.

Ingrediensliste

  • Asiatisk mørbrad

  • 550 g. svinemørbrad
  • 4 fed hvidløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 4 spsk. chilisauce
  • 4 spsk. sojasauce
  • 4 spsk. brun farin
  • Peanutsauce

  • 3 spsk. peanutbutter
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 tsk. chilisauce
  • 2 spsk. sweet chilisauce
  • 1 stk. lime
  • vand
  • Andet tilbehør

  • 1 stk. mango
  • 0,5 stk. spidskål
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 stk. avocado
  • 1 stk. agurk
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 1 pakke rispapir
  • KØB PÅ NEMLIG

Fremgangsmåde

Peanutsauce

  1. Rør peanutsauce sammen. Smag til med limesaft. Juster til med vand alt efter hvor tynd du vil have den. Sæt til side, indtil det resterende er færdigt.

Kød og tilbehør

  1. Nu til den asiatiske mørbrad. Riv ingefær fint og pres hvidløg. Bland det med alle ingredienserne til marinaden.
  2. Rens mørbraden. Skær den i tynde skiver (ca. 2-3 mm. tykke).
  3. Læg kødskiverne i marinaden og lad det trække i 30 minutter.
  4. Imens skæres, hakkes og snittes grøntsagerne, som du gerne vil have dem. Anret på et fad eller i skåle.
  5. Opvarm en pande med olie. Den skal være meget varm.
  6. Lynsteg nu mørbraden i ca. 4 minutter. Pas på, det stritter en del. Rør godt rundt i det. Hvis mørbraden afgiver lidt vand, så hæld det fra. Det er vigtigt, at kødet bliver stegt (og ikke kogt) for at opnå den smagfulde karamellisering af kødet.
  7. Anret kødet i en skål.
  8. Server alle grøntsagerne, kødet, peanutsaucen og rispapir, så man selv kan samle.
  9. De samles ved at tage et stykke rispapir. Læg det i blød i vand i ca. 15-30 sekunder (en idé er at tage et fad med vand med ned til bordet).
  10. Når det er blødt, så lægges det på et letfugtigt viskestykke.
  11. Herefter fyldes fyldet i og så rulles den sammen. Ofte er der instrukser på pakken til hvordan man ruller dem.
Bedøm denne ret

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med svinekød

Her får du opskriften på de lækreste vietnamesiske forårsruller med svinekød, masser af grønt og peanutsauce. Friske forårsruller med marineret svinemørbrad, som er skåret ud i tynde skiver. Vi kan virkelig anbefale sådan en omgang her, hvis du gerne vil have en frisk og sund omgang aftensmad, som samtidig ikke kræver det helt store. Dét, som tager længst tid er at skære alle grøntsagerne. Vi har serveret dem med spidskål, mango, agurk, peberfrugt, forårsløg og avocado. Den lækreste kombination, som virkelig smager skønt sammen med det krydrede kød. En god blanding af frisk, sprødt og stærkt.

Sådan nogle saml-selv retter er vi store tilhængere af. Nogle gange er det altså bare nemmest at hver mand selv bestemmer hvad der skal i deres ruller. Så elsker vi at anrette en masse forskelligt grønt, som man så selv kan fylde sine friske forårsruller med. Vi oplever også, at de her friske rispapirsruller er blevet så populære gennem de sidste år. En stærk konkurrent til den danske udgave af mexicanske pandekager, som også er saml-selv mad.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på sund aftensmad her

Vietnamesiske forårsruller med svinekød

Friske forårsruller med svinekød

De friske forårsruller med svinekød er lavet med tyndskåret svinemørbrad, som vi har marineret i chilisauce, brun farin og soja. Det giver kødet den lækreste smag. Desuden er det vigtigt, at det bliver stegt ved høj varme, så marinaden nærmest karamelliserer kødet. Så får du den bedste smag. Mørbraden er det perfekte tilbehør til de friske rispapirsforårsruller. Hvis du gerne vil have et alternativ til kylling, så kan vi i hvert fald anbefale dig at prøve med svinekød i stedet for.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar