Wok med kylling

wok med kylling
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på wok med kylling, grøntsager og nudler. En lækker og nem kyllingewok, som er perfekt til aftensmad.

Ingrediensliste

 • Wok

 • 280 g. kyllingebryst
 • 2 stk. gulerod
 • 0,5 stk. broccoli
 • 0,5 stk. porre
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 200 g. nudler
 • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
 • Peanutbuttersauce

 • 4 fed hvidløg
 • 4 spsk. sojasauce
 • 2 spsk. sweet chilisauce
 • 4 spsk. peanutbutter
 • salt/peber
 • Topping

 • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Kog nudler efter pakkens anvisning. Tilsæt dog en smuldret bouillonterning til vandet under kogning.
 2. Rens kylling og skær det i tern.
 3. Skær porrer i skiver. Skræl gulerødder og skær dem i tynde stave. Skær peberfrugt i tynde strimler. Skær broccoli i små buketter.
 4. Varm en wokpande eller almindelig pande op med olie eller smør.
 5. Tilsæt kylling og lad det stege, til det har fået farve over det hele.
 6. Tilsæt herefter porrer, gulerødder, broccoli og peberfrugt.
 7. Lav saucen: Pres hvidløg. Rør hvidløg, sojasauce, sweet chilisauce og peanutbutter sammen.
 8. Tilsæt saucen til wokken. Når nudlerne er færdige tages lidt af vandet fra. Herefter drænes de og tilsættes til wokken. Vend det godt rundt og tilsæt noget af det vand, som du tog fra nudlerne.
 9. Smag til med salt og peber.
 10. Anret med friskhakket persille på toppen.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars

Opskrift på wok med kylling

En nem og lækker opskrift på wok med kylling og masser af grøntsager. Hver måned har vi jo fokus på månedens råvare i samarbejde med Fiskars. I denne måned er det porrer og broccoli, som der er fokus på og som kan bruges på så mange forskellige måder. Vi har her brugt grøntsagerne i en omgang kyllingewok. Det er nem og hurtig hverdagsmad, hvor man kan få brugt en masse grøntsager.

Vi har lavet retten i vores Norden Steel wokpande, som vi bruger rigtig ofte i køkkenet. Wokpanden har unik Thermium-mineralbelægning, der er helt fri for plast og flourstoffer – og som samtidig giver en virkelig god non-stick, så maden ikke brænder på. Derudover er designet i top og vi nyder at kunne servere aftensmaden i den flotte wokpande på spisebordet.

LÆS OGSÅ: Kylling i cremet sauce 

wok med kylling

Kyllingewok opskrift

Wok med kylling er nok én af vores yndlings wokretter. Kylling gør sig bare generelt godt i sådan nogle retter, da det er nemt at give masser af smag fra krydderier. Men eftersom, der i retten også er masser af grøntsager, så kan du også sagtens udelade kyllingen eller bytte den ud med tofu, oksekød eller svinekød.

Selve woksaucen er lavet på peanutbutter, sojasauce, hvidløg og sweet chilisauce. Det giver en mild sauce, som ikke er alt for stærk og samtidig giver den virkelig god smag. Vil du gerne have en stærk wokret, så kan du også tilføje finthakket chili til retten. Vi har dog valgt at udelade dette for at gøre den mere børnevenlig.

wok med kylling

Skal jeg bruge en wokpande?
Nej ikke nødvendigvis. Men vi kan på det kraftigste anbefale dig at anskaffe dig sådan en! Især den her fra Fiskars, som har en god nonstick belægning. På den måde brænder retten ikke fast, hvilket er ret vigtigt, når man laver noget med nudler. Du kan dog også godt lave retten i en almindelig pande, men her anbefaler vi altså også at bruge en pande med en god nonstick belægning.

wok med kylling

Wokmad med kylling og grøntsager

Så hvis du lige mangler lidt inspiration til en ny hverdagsret, så er det uden tvivl den her du skal prøve. En super nem måde at tilføje masser af grønt til hverdagen uden at det bliver kedeligt. Vi har brugt porrer, gulerødder, peberfrugt og broccoli, men du kan stort set bruge alle slags grøntsager. Prøv også at tilsætte bønner, minimajs, forårsløg eller hvad der måske ellers gemmer sig i grøntsagsskuffen. En god omgang wokmad med kylling og grøntsager.

wok med kylling

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar