Kartoffel-porre suppe med sprød bacon Kartoffel-porre suppe Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en nem kartoffelsuppe med porre, bacon og frisk persille. Nem og lækker hverdagsmad, som mætter godt. Du kan også bruge den som en nem forret eller som natmad. Ingrediensliste 3 stk. porre 1000 g. kartoffel 4 stk. løg 14 dl. vand 2 stk. grøntsagsbouillonterning 1 dl. piskefløde 2 stk. salt/peber 0,25 bundt frisk persille 300 g. bacon i tern Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Rens porrer. Skær i grove stykker. Skræl kartofler og skær i mindre stykker. Skræl løg og skær i både. Varm en gryde op med smør eller olie. Tilsæt grøntsagerne og svits dem af i 2-3 minutter. Tilsæt vand og smuldret boullionterning. Bring i kog. Skru herefter ned for varmen og lad det simre i ca. 20-25 minutter eller til grøntsagerne er møre, når man prikker i dem med en gaffel. Imens suppen simrer, så laves fyldet klar. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern og lad dem stege til det er sprødt og gyldent. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken. Hæld bacon over på tallerkenen (papiret suger noget af det overskydende fedt). Hak persille fint. Når grøntsagerne er kogt møre, så tages gryden af blusset. Tag evt. lidt af vandet fra (det kan du altid tilsætte senere, hvis din suppe skal være tyndere). Blend suppen med en stavblender eller i en blender. Tilsæt piskefløde og evt. noget af det vand du tog fra tidligere til du har den konsistens du bedst kan lide. Smag suppen til med salt og peber. Server med sprødt bacon og frisk persille. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Fiskars gryde Køb her Vitamix blender Køb her Bosch stavblender Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på kartoffel-porre suppe med bacon Nem opskrift på den klassiske kartoffel-porre suppe. Den skal selvfølgelig serveres med sprødstegt bacon og et godt drys frisk persille. Det her må være en af vores absolut favoritter, når vi mangler ideer og opskrifter til nem aftensmad. Kartoffel-porre suppe er super nem at lave, har en mild smag og så smager den jo bare super dejligt. Som sagt elsker vi den til aftensmad, men den kan også sagtens bruges som forret eller nem natmad, efter en festlig aften. Hvis man vil udelade bacon, så kan det sagtens erstattes af serranoskinke. Steg serranoskinke på en pande i lidt olie eller bag skiverne i ovnen, så det bliver sprødt. Det er et super alternativ til baconen. Vil du prøve en anden form for kartoffelsuppe? Så bør du prøve vores opskrift på kartoffel, gulerods og chili suppe. Kartoffelsuppe med porrer Der er intet så lækkert og simpelt som en kartoffelsuppe med porrer. Det er en meget mild suppe, som bliver komplimenteret godt af den saltede bacon og det friske persille. Du kan dog også sagtens tilsætte andre grøntsager til suppen. Eksempelvis har vi før tilsat lidt blomkål eller jordskokke til suppen. Det gør den absolut heller ikke dårligere! Sådan en omgang suppe kan nydes året rundt, men vi må indrømme, at vi oftest får den i de kølige efterårs- og vintermåneder eller i det tidlige forår. Der er simpelthen bare intet så lækkert som at varme sig på en skål varme suppe i kulden. Især ikke, hvis man har været ude hele dagen og trænger til at få noget varme i kroppen. Kartoffel porre suppe uden fløde Hvis du gerne vil lave suppen uden fløde, så kan det sagtens udelades. I stedet for fløde, så kan du blende lidt mælk, creme fraiche eller flødeost i. Du kan selvfølgelig også helt udelade det, men vi synes altså at sådan et skvæt fløde gør hele forskellen. Hvis du gerne vil gøre den mere fedtfattig, så kan du sagtens bruge en fedtfattig madlavningsfløde i stedet. Suppe med kartofler Sådan en omgang suppe med kartofler er også en super måde at undgå madspild. Vi har personligt selv ofte en halv pose kartofler liggende i køleskabet, når ugen er omme. De kan altså nemt trylles til sådan en omgang her. Så undgår man madspild og har samtidig en omgang billig og nem aftensmad, som faktisk også er ganske sund. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Vær opmærksom på at du skal bruge en giga stor gryde til grøntsagerne. Halveleden af ingredienserne kunne knap nok være i min største gryde. 🙂 Svar
Hej Søren, Vi har nemt kunne have suppen i en almindelig stor gryde. Den har været fyldt godt op, men der har ikke været behov for en ekstra stor gryde 🙂 Kh Svar
Hej, Jeg kan ikke se hele ingredienslisten fordi annoncen går indover 🙁 Tænker det er kartofler og porrer der mangler! Svar
Hej. Hvorfor putter man løg i en kartoffel-porre suppe, har jeg aldrig hørt om eller prøvet før.. Men min spørgsmål er, 1; kan man smage løgene igennem? , 2: Kan jeg erstatte fløden ud med en fedtfri madlavnings fløde?Tak for jeres lækre opskrifter som jeg benytter mig af tit.. Svar
Hej, Du kan også bare erstatte med mere porre, hvis du synes. Vi kan godt lide at tilføje løg 🙂 Nej vi synes ikke løgene smager meget igennem. Ja du kan godt erstatte med fedtfri <3 Kh Svar
Der står ikke, hvornår man kommer kartoflerne i. Gør man det bare efter at have stegt grøntsagerne af i et par minutter? ☺️ Svar
Hej Simone, 1 dl. til 4 personer og en halv deciliter (0,5 dl. eller 1/2 dl.) til 2 personer <3 Kh Svar
Hej Carina, Nej ikke det hele, men vi tager altid lidt af vandet fra. Så kan man nemt tilsætte det i takt med at man blender. Det er sværere at fjerne vand igen, når den først er blendet. Håber det giver mening 😀 Kh Svar