Blåbærroulade Blåbærroulade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på blåbærroulade med svampet vaniljebund, blåbærmarmelade og flødeskum. En gammeldags og lækker roulade. Ingrediensliste Bund 3 stk. æg 130 g. sukker 130 g. hvedemel 2 spsk. kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker Fyld 300 g. blåbærmarmelade 2 dl. piskefløde 50 g. hvid chokolade Pynt 1 dl. piskefløde 100 g. bær Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af. Når den er kølet af, så fjernes viskestykket og bagepapiret. Pisk piskefløde til flødeskum. Hak hvid chokolade groft. Bunden smøres først med blåbærmarmelade og herefter fordeles flødeskum ovenpå. Til sidst drysses der med grofthakket chokolade. Rul nu stramt rouladen. Skær evt. enderne af og anret den på et fad. Når kagen er kold, pyntes den eventuelt med flødeskum og friske bær eller hvad der ellers lyster. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på blåbærroulade Her får du opskriften på en gammeldags blåbærroulade. En lækker og svampet roulade med blåbærmarmelade og flødeskum. Vi elsker roulader! De er nemme og hurtige at lave og så plejer de altid at falde i god jord hos gæster. Vi bager i hvert fald ofte sådan en roulade, hvis vi får gæster på besøg til kaffen. Det kræver få ingredienser og er ikke ret tidskrævende, hvilket er så skønt. Den her roulade er med blåbærmarmelade og flødeskum. Det er så god en kombination sammen med den søde og svampede vaniljebund. Selve bunden til rouladen bager vi med kartoffelmel, da det giver en mere svampet bund end hvis man kun brugte almindelig hvedemel. Så udelad endelig ikke det, hvis det er muligt. I nødstilfælde kan det dog godt byttes ud med ekstra hvedemel. LÆS OGSÅ: Jordbærroulade Roulade med blåbær Sådan en roulade med blåbær skal man ikke undervurdere. Udover at få den smukkeste roulade med de lilla/blå farver, så smager den også fantastisk. Den er også lidt anderledes end de klassiske roulader som jordbærroulade og hindbærroulade. Så hvis du trænger til at prøve noget nyt, så kan vi varmt anbefale den her. Den smager som sagt rigtig godt til kaffen, men kan også sagtens serveres som en dessert. Du kan selvfølgelig også sagtens bytte blåbærmarmeladen ud med en anden slags marmelade, hvis du er mere til det. På toppen har vi pyntet med friske bær i form af blåbær og hindbær. Det synes vi lige er prikken over i’et på kagen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.