Ribbensteg med sprød svær

Ribbensteg med sprød svær
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

1 time og 55 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på ribbensteg i ovn med sprøde svær. Du får tips omkring temperatur, sprøde svær og hvilket tilbehør, der passer til ribbensteg.

Ingrediensliste

  • 1,3 kg. ribbensteg
  • 5 dl. vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 4 stk. laurbærblade
  • 6 stk. peberkorn
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kog vand og opløs bouillonterning der i (bouillonterning kan udelades. Det giver bare lidt ekstra smag til den væde, som du skal bruge til din sauce).
  3. Tag din steg frem. Placer den med sværene nedad i et ildfast fad.
  4. Hæld bouillonvand i fadet, så det dækker sværene. Kom peberkorn og laurbærblade ned i vandet rundt om stegen.
  5. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
  6. Tag herefter fadet ud. Vend stegen rundt, så sværene kommer opad. Tag en skarp kniv og rids efter (de fleste stege er ridset på forhånd, men det er blot vejledende, så det er altid en god idé at gå efter med en kniv). Rids ned langs fedtet og undgå at skære ned i selve kødet.
  7. Fordel godt med salt på sværene og også gerne nede mellem dem.
  8. Sæt flæskestegen tilbage i ovnen. Nu skal den have 1 time og 30 minutter eller indtil den får en kernetemperatur på 62-65 grader. Tjek gerne temperaturen undervejs.
  9. Hvis vandet begynder at svinde meget ind under tilberedningen, så kan du hælde lidt mere vand i fadet undervejs.
  10. Tag stegen ud af ovnen, når den er færdig.
  11. Tag stegen over på et skærebræt. Gem væsken fra stegen (den skal bruges til en rigtig god brun sovs).
  12. Lad den gerne hvile 5-10 minutter (den skal ikke dækkes til med noget), inden den skæres ud.
  13. Skær ud i skiver og server. Drys evt. med lidt ekstra salt på selve kødet.
Bedøm denne ret

Opskrift på ribbensteg med sprød svær

Her får du vores bedste opskrift på en saftig ribbensteg med sprød svær. Sprøde svær er et must, når man laver både ribbensteg og flæskesteg. Der er intet som knasende svær, som er godt saltet. Det, synes vi personligt, er noget af det bedste ved julemaden. Derfor har vi i denne opskrift og indlæg samlet vores bedste tips og tricks til en nem ribbensteg, som giver sprøde svær og saftigt kød.

Ribbensteg kan serveres både til aftensmad, men også til frokost. Vi får det ofte serveret til julefrokoster også, hvor man spiser det med rugbrød og rødkål til. Ellers kan det spises på samme måde som flæskesteg med kogte kartofler, brunede kartofler, brun sovs og rødkål til. Det er bare en juleklassiker, som man på et eller andet tidspunkt i sit liv skal lære at mestre.

LÆS OGSÅ: Risalamande

Ribbensteg med sprød svær

Ribbensteg i ovn

Vi tilbereder vores ribbensteg i ovn. Det er nemt og så kan man nemt kontrollere temperaturen hele vejen. Man kan dog også sagtens tilberede den på grill, men vi vælger godt nok stort set altid ovnen. Et lille trick er, at man til sidst kan skrue ovnen over på grill. Så kan sværene lige få det sidste og blive ekstra sprøde.

Temperatur på ribbensteg

Men hvordan er det nu lige med stegetid og kernetemperatur på en perfekt stegt ribbensteg? Vi anbefaler altid, når man tilbereder stege og ribbensteg, at man bruger et stegetermometer. På den måde kan du både være sikker på, at din steg har fået lang nok tid og samtidig ikke bliver overstegt og dermed tør. Når ribbenstegen rammer en temperatur på 68 grader, så tager du den ud af ovnen og lader den hvile utildækket. Så vil stegen stige et par grader og så har du altså den helt perfekte ribbensteg i vores øjne.

Ideer til tilbehør

Hvis du skal køre den klassiske til ribbensteg, så kan vi helt klart anbefale kogte kartofler, brunede kartofler, en god brun sovs og evt. både rødkål og en lækker julesalat. Ellers smager ribbensteg også helt fantastisk på et stykke godt rugbrød med syltet rødkål og asier.

Rester af steg

Har du rester af ribbenstegen, så kan de bruges i biksemad. Ellers kan vi også anbefale at lave en lækker ribbensteg sandwich af resterne. Der behøves på ingen måde at gå noget til spilde, når man laver sådan en god steg her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar