
Græsk kylling med bulgur og bagte grøntsager
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Nem og lækker opskrift på en omgang græsk kylling med bulgur, bagte grøntsager og hjemmelavet urtedressing. Nem og sund aftensmad!
Ingrediensliste
-
Græsk kylling
- 400 g. kyllingebryst
- 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. paprika
- 2 fed hvidløg
- salt/peber
-
Tilbehør
- 250 g. gulerod
- 1 stk. squash
- 1 stk. rødløg
- 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 1 tsk. tørret oregano
- salt/peber
- 2 dl. bulgur
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
-
Dressing
- 150 g. creme fraiche
- 0,5 bundt frisk persille
- salt/peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rens kylling for eventuelle sener. Skær evt. i mindre tykke stykker, hvis det er et meget tykt bryst.
- Hak hvidløg med en hvidløgspresser.
- Bland kylling med olie, hvidløg, paprika, oregano samt salt og peber i en skål eller i en pose. Vend det godt rundt.
- Kom kyllingen op på en bageplade med bagepapir. Se evt. billede længere nede. Placer kyllingen i den ene side.
- Skræl gulerødder. Skær i skiver.
- Skær rødløg i både.
- Skær squash i halve skiver.
- Kom alle grøntsagerne op på samme bageplade som kyllingen. Læg dem i modsatte side. Vend dem med olie, oregano, salt og peber.
- Sæt hele bagepladen ind i ovnen. Bag det i 20-25 minutter.
- Imens kylling og grøntsager er i ovnen, så gøres de resterende ting klar.
- Kog bulgur efter pakkens anvisning. Kom en bouillonterning i vandet (det giver god smag).
- Hak persille fint. Bland med creme fraiche og smag til med salt og peber.
- Når kylling og grøntsager er færdigt i ovnen, så tages det ud.
- Server kyllingen og de bagte grøntsager med kogt bulgur og din krydderurtedressing.
Opskrift på Græsk kylling med bulgur og bagte grøntsager
En lækker omgang græsk kylling med bulgur og bagte grøntsager. I har efterspurgt flere nemme hverdagsretter, så det vil vi selvfølgelig imødekomme. Det her er sådan en ret, hvor en stor del af retten bare skal på en bageplade og så i ovnen. Imens grøntsagerne og kyllingen bages i ovnen, så koges bulgur og man laver en hurtig krydderurtedressing. Så undgår man stress og udnytter tiden bedst muligt. Det er sådan nogle retter her, som er vores favoritter. De passer nemlig perfekt ind i en travl hverdag, hvor man stadig gerne vil have lækker mad.
Selve kyllingen er marineret i en lækker og smagfuld marinade af paprika, hvidløg, oregano samt salt og peber. De bagte grøntsager består af rødløg, squash og gulerødder. Men her kan man sagtens bruge hvad der lige er i grøntsagsskuffen eller hvad der er i sæson. Det er blot vigtigt at få skåret en grøntsag som gulerod tyndt, så de også når at blive færdige samtidig med de andre grøntsager.
LÆS OGSÅ: Kartoffel-porre suppe med sprød bacon og persille
Marineret kylling med grøntsager
Selve kyllingen er tilberedt i ovnen. Det er en nem og hurtig måde at tilberede det på og så undgår man det griseri, som det kan lave, hvis man steger det på en pande. Du kan dog sagtens lave det på en pande, hvis du er mere til det. Vi elsker bare det nemme og hurtige i at kunne smide det på bagepladen sammen med grøntsagerne.
Til det hele har vi kogt en omgang bulgur og lavet en hurtig krydderurtedressing, som er lavet på creme fraiche og persille. Man skal ikke undervurdere sådan en hurtig dressing. Det smager bare skønt til den krydrede kylling og så er det hurtigt at bikse sammen. Man kan selvfølgelig også blot bruge en færdigkøbt dressing.
Så hvis du mangler lidt inspiration til en sund og mættende omgang aftensmad med masser af grønt, så synes vi helt sikkert, at du skal give den her ret et skud. Den er så nem og altid en sikker vinder.
Hvilke andre grøntsager kan jeg bruge?
Ja, som sagt, så kan du bruge alle de grøntsager du har lyst til. Vi har brugt squash, rødløg og gulerødder. Det ville også være lækkert med peberfrugt, bønner, broccoli, blomkål, pastinak, små cherrytomater osv. Du kan evt. lade dig inspirere af hvad der er i grøntsagsskuffen eller hvad der er i sæson.
Alternativer til bulgur
Hvis du ikke er til bulgur, så kan du også lave almindelige ris, couscous, perlespelt eller måske en omgang pasta. Vi kan bare rigtig godt lide bulgur og så mætter det samtidig rigtig godt.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Virkelig lækkert!
Jeg kan mærke når madplanen skal laves, at græsk kylling er ved at være et forslag der meget ofte dukker op.
Ej hvor dejligt at høre, Rie! Og så er det jo en nem måde at få masser af grøntsager sneget ind i hverdagen <3
Kh