Samosa

Samosa
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på samosa. Sprøde filodejspakker med grøntsager og masser af krydderier, som er perfekte til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 100 g. frosne ærter
  • 2 stk. gulerod
  • 100 g. kartoffel
  • 0,5 dl. vand
  • salt/peber
  • 150 g. filodej
  • 1 stk. æg
  • 5 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Hak alle grøntsager meget fint.
  2. Opvarm en pande med lidt fedtstof.
  3. Steg alle grøntsagerne. Tilsæt paprika, spidskommen, revet ingefær og koriander.
  4. Tilsæt vand og lad det fordampe.
  5. Tilsæt frosne ærter. Smag det hele til med salt og peber.
  6. Skær filodej ud. Stykkerne skal være 10 cm. i bredden og ca. 30-35 cm. lange.
  7. Slå æg ud i en skål.
  8. Kom en spiseskefuld fyld i hjørnet og fold over, så der dannes en trekant. Pensl med æg i siderne, så filodejen holdes sammen. Fold derefter trekanten ned mod dig selv og fold derefter alle de gange du kan. Pensl undervejs, så den lille pakke ikke går op.
  9. Læg den på en tallerken og fortsæt indtil alt fyldet er brugt.
  10. Opvarm en gryde med raps- eller solsikkeolie. Olien er klar, når du eksempelvis sætter en tandstik ned i den varme olie og olien bobler omkring tandstikken.
  11. Kom dine samosa-pakker i den varme olie. Du kan nok have et par stykker af gangen. Friter dem indtil de er gyldne.
  12. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet.
  13. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på samosa

Samosa er de her sprøde filodejspakker, som man kan fylde med alverdens fyld. Her har vi lavet en udgave med grøntsager og masser af krydderier. Det vil sige, at de er vegetariske, men du kan godt tilføje kød, hvis du ikke kan undvære det. Det ville være lækkert med eksempelvis hakket oksekød, svinekød eller kylling i. Vi synes dog slet ikke, at der behøves at komme kød i disse lækre samosaer. De får masser af smag fra de lækre krydderier og grøntsagerne giver god fylde, så de mætter også godt.

Samosa minder på nogle måder om en forårsrulle. De har dog en anden form og man laver også en anden form for krydderiblanding. Men vi elsker jo bare alt, som er sprødt og fyldt med smag. Og det må vi altså bare sige, at det er de her. Vi serverede dem med raita og en salat. Det var så lækkert og lige hvad vi havde lyst til, til aftensmad.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores asiatiske opskrifter

Samosa

Sprøde filodejspakker

Hvis du har mod på at prøve noget nyt til aftensmad, så kan vi helt klart anbefale dig at prøve disse samosa pakker. Vi bruger filodej, som efterhånden kan købes i de fleste supermarkeder. Det er sådan en tynd dej, som bliver virkelig sprød, når den steges i olie. Og som vi allerede har sagt, så er alt der er sprødt jo bare virkelig godt! Noget af det bedste vegetariske mad, som du kan lave til aftensmad.

Samosa

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan man fryse dem og tage dem ud og friture stege dem dagen efter? Hvis ja hvot lang tid skal de tages ud før hvis det også er med kød?

Skriv en kommentar