Bradepande-jordbærkage Bradepande-jordbærkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 25 personer Forberedelsestid 2 timer Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en bradepande-jordbærkage, som er perfekt til sommerens fester eller hvis du skal lave dessert eller kage til mange. Ingrediensliste Mørdejsbund 640 g. hvedemel 180 g. flormelis 0,5 tsk. salt 280 g. smør 4 stk. æg Mazarinmasse 800 g. marcipan 240 g. sukker 240 g. smør 4 stk. æg 80 g. hvedemel Creme 8 stk. æggeblomme 80 g. majsstivelse 6 dl. mælk 4 spsk. vaniljesukker 160 g. sukker 5 dl. piskefløde Andet 300 g. mørk chokolade 1200 g. jordbær Fremgangsmåde Tag smør ud til mazarinmassen, så det kan nå at blive blødt. Start med mørdejen, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter. Rul nu mørdejen ud (drys med mel undervejs, så den ikke klistrer fast). Rul den ud, så den passer til din bradepande (vores standard bradepande er ca. 35×40 cm.) Kom bagepapir i bradepanden og fordel herefter dejen i. Ovnen tændes på 180 grader varmluft. Nu skal mazarinmassen laves. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne. Del blødt smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Pisk med en elpisker til du har en luftig masse. Pisk herefter æg i. Pisk det godt, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 5-10 minutter. Tilsæt til sidst hvedemel og vend det sammen til en ensartet masse. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærtebunden i ca. 20 minutter i den forvarmet ovn. Imens tærten bager, så skal chokolade hakkes. Tag tærtebunden ud af ovnen, når den er færdigbagt. Fordel hakket chokolade på bunden. Efter et par minutter vil chokoladen være smeltet og du kan fordele den rundt på hele bunden med en ske. Lad tærte afkøle. Nu skal creme laves. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde (tilsæt evt. lidt af mælken nu for at kunne piske det sammen). Når massen er fri for klumper, så tilsættes det resterende mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, såtager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen og at der dannes kondens) og sæt cremen i fryseren, så den hurtigt kan køle helt af. Når cremen er afkølet pisker du piskefløde i en skål. Pisk cremen op med en elpisker, så den ikke har klumper. Vend forsigtigt fløden i den kolde creme og fordel det ovenpå kagen. Skyl jordbær og del dem i halve. Læg dem på cremen. Pynt evt. til sidst med hakkede nødder, smeltet ribsgele eller citronmelisse. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bradepande-jordbærkage Hold da op, hvor skal vi love for, at I går amok over den her bradepande-jordbærkage! Vi delte den i går på Instagram og det gik simpelthen amok med beskeder, så derfor har vi besluttet at den får sit eget indlæg. Så her får du altså opskriften på en kæmpe bradepande-jordbærkage. Perfekt til sommerens store fester eller som en tag-med kage, hvis du gerne vil lave noget udover den sædvanlige bradepandekage. Vi skulle have kage med til et arrangement. Og da vi stod med en stor mængde marcipan, som gerne skulle bruges inden sommeren, så besluttede vi, at det var oplagt med jordbærtærte. For hvem elsker ikke jordbærkage?! Det er i hvert fald én af vores yndlingskager og så er den ovenikøbet slet ikke svær at lave. Det er egentlig bare vores klassiske jordbærtærte, som vi har ganget op med 4 og kommet i en stor bradepande. Vi har brugt den dybe bradepande, så man stadig kan lave en kant og der er god plads til at komme fyldet i. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på bradepandekager her Stor jordbærtærte i bradepande Det er den bedste jordbærtærte, som er bagt i en stor bradepande. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at hvis du serverer sådan en basse her til sommerens arrangementer, at det vil falde i god jord. Skal den gøres mere sommeragtig, så kan du også blande forskellige bær som jordbær, hindbær, blåbær og brombær. Selve bunden er også god til andre frugtkager. Så brug bunden og cremen og top med andre frugter, alt efter hvad der er i sæson og er nemt at få fat i. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hejsa Dén tænker jeg og vil lave til vores datters studentergilde i juni måned. Jeg vil bare spørge om det er muligt og forberede bunden dagen før? Mvh Ann-Stina Svar
Kan man lave mørdej, mazarin og chokoladen dagen i forvejen og i så fald, hvordan skal det opbevares? Svar
Hej, Ja sagtens. Ville bare pakke godt ned og opbevare ved stuetemperatur. Alternativt kan den også fryses 🙂 Kh Svar
Hvor høj bliver den. Skal lave kage tapas så søger hvor ma laver en bradepande også skære den ud i stykker. Kan man det Svar
Hej Kan man lave hele kagen dagen før? Eller ville du nøjes med bunden og så først lave cream og topping på dagen? Vh Linnea Svar
Hej Linnea, Bunden kan laves dagen før og du kan lave cremen (inden den vendes med fløde) dagen før. Så du på dagen blot skal vende vaniljecremen med fløde, pynte og komme jordbær på 🙂 Kh Svar
Hej, ser lækker ud 🤗. Hvis jeg vil lave en mindre i en 24 cm springform, skal opskriften deles i 3 eller hvad vil I foreslå? Hilsen Lisette Svar
Hej, Den skal være fast, men stadig ikke pisket for meget. Når den begynder at danne toppe, så pisker vi den kun meget kort derefter. Kh Svar
Hej Pernille, Nej det gør den ikke. Men vi serverer bare kagen direkte fra bradepanden, så bagepapiret ikke behøves at fjernes 🙂 Kh Svar
Hej, Planen er, at den skal serveres til fødselsdag på lørdag. Men kan man evt. lave bunden m. Chokolade på fredag, og så putte creme og bær på lørdag formiddag? Hvis ja, hvordan skal bunden opbevares? På køl eller v. Stuetemperatur? Svar
Hej Lærke, Ja det kan du sagtens. Ville bare pakke godt ned i husholdningsfilm, når den er kølet af og opbevare ved stuetemperatur til dagen efter <3 Kh Svar
Hvis man vil købe kagecremen færdiglavet (tænker i breve), hvor mange breve skal man så anvende? Evt. i gram Svar
Hejsa, Skal lave kagen til studentergilde til 32 personer. Vil fu bage den i bradepanden 35×40 eller vil du lave den så du har gjort til 26 personer og så de resterende i en anden lille bradepande? Hilsen Anita Svar
Hej Skal mørdejen bages for sig selv først, eller skal det hele først bages, når mazarinmassen er kommet på mørdejen? Svar
Jeg har haft frosset kagebunden og skulle bruge den idag, har derfor taget den op af fryseren, men der er nu kommet noget i vejen, kan den fryses igen? Selvom den er tøet op en gang? 🙂 Svar
Hej, Du kan godt fryse dem igen, men det vil forringe bunden rent smagsmæssigt og den vil måske også blive mere tør 🙂 Kh Svar