Lækre hverdagsopskrifter

Abrikosroulade

Abrikosroulade
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet abrikosroulade med abrikosmarmelade, flødeskum og friske bær. En lækker roulade, som du kan servere til kaffen.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 stk. æg
  • 130 g. sukker
  • 130 g. hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Fyld

  • 300 g. abrikosmarmelade
  • Pynt

  • 1,5 dl. piskefløde
  • 100 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  2. Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 3-4 minutter med en elpisker.
  3. I den piskede æggesnaps tilsættes hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker og der piskes videre.
  4. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm.
  5. Bunden bages ved 225 grader varmluft i 6-10 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med bunden, da det hurtigt kan gå stærkt.
  6. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker.
  7. Når bunden er bagt færdigt, så vendes den ud på det sukkerdrysset bagepapir. En fordel kan være at lægge et fugtigt viskestykke over efter du har vendt bunden over. Så bliver bunden nemlig nemmere at rulle senere.
  8. Lad bunden afkøle en smule.
  9. Smør bunden med abrikosmarmelade.
  10. Rul rouladen stramt sammen.
  11. Skær evt. enderne af og anret den på et fad.
  12. Når kagen er kold, pyntes den eventuelt med flødeskum og friske jordbær.

Bedøm denne ret

Opskrift på abrikosroulade

Her får du opskriften på den lækreste abrikosroulade med abrikosmarmelade, flødeskum og frisk frugt. Vi elsker roulade, da det er en kage, som du vitterligt kan bikse sammen på 30 minutter. Det er så hurtigt og nemt at lave, da selve bunden skal bage kort tid i ovnen. Det er derfor uden tvivl vores go-to kage, hvis vi er lidt i tidspres, men vi gerne vil servere noget hjemmebag.

Den her udgave med abrikosmarmelade er lidt anderledes end de klassiske roulader, men ikke desto mindre, så er den virkelig god. Du kan gøre den ekstra luksuriøs ved at lave din egen marmelade eller syltetøj dertil. Vi har i hvert fald en nem opskrift på abrikosmarmelade lige her.

LÆS OGSÅ: Cookiekage

Abrikosroulade

Roulade med abrikosmarmelade

Den her roulade er som sagt med abrikosmarmelade, men du kan også sagtens bruge andre slags marmelader eller fyld. Prøv at lave den med appelsinmarmelade, blåbærmarmelade eller noget helt tredje. Du kan også fylde flødeskum i selve rouladen sammen med marmeladen. Det er altså også bare super lækkert!

Roulade er en skøn kage til kaffen. Sådan en flødeskumskage går man aldrig galt i byen med og det plejer altså at falde i god jord hos de fleste kageelskere.

Kan jeg lave den dagen før?
Ja, det kan du sagtens. Vent dog med at pynte den med flødeskum på selve dagen, så synes vi den er bedst og også flottest. Du kan pynte den med frisk abrikos, blåbær og lidt mynte ligesom vi har gjort. Ellers er rouladen også super fin uden pynt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag