Æbleflæsk

Æbleflæsk
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på mormors æbleflæsk. En klassisk dansk ret, som består af æbler, løg og flæsk. Server til frokost eller aftensmad.

Ingrediensliste

 • 600 g. flæsk i skiver
 • salt
 • 1 stk. løg
 • 3 stk. æble
 • 1 spsk. sukker
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Placer flæsk i skiver på en bageplade med bagepapir. Krydr det godt med salt.
 3. Sæt flæsken i ovnen i 20 minutter. Efter de 20 minutter er gået, så tages flæsken ud. Hæld fedtet fra og vend flæsken om, så det også kan blive bagt på den anden side.
 4. Vend flæsken og bag det i cirka 5-10 minutter mere.
 5. Imens flæsken er i ovnen, så gøres det resterende klar.
 6. Skær løg og æbler i tynde både. Du kan selv vælge om du beholder skræl på æble eller ej. Vi kan godt lide det med skræl.
 7. Varm en pande eller gryde op med smør.
 8. Når smørret er smeltet, så tilsættes æbler og løg. Tilsæt også sukker.
 9. Lad det sautere ved lav/middel varme til æbler og løg er bløde. Smag til med salt og peber.
 10. Du kan selv vælge hvor meget du vil lade det sautere. Vi kan godt lide, at der stadig er bid i æblerne, men du kan også lade dem blive helt bløde.
 11. Server de bløde æbler og løg med flæsken, evt. på en skive rugbrød.
Bedøm denne ret

Opskrift på æbleflæsk

Æbleflæsk er en klassisk, gammeldags ret, som består af æbler, løg og flæsk. Det består af få ingredienser, er nemt at lave og så smager det simpelthen helt forrygende. Vi ved, at der kan være lidt uenighed om der skal løg i eller ej. Vi bruger dog løg i vores udgave, da vi synes, at det smager så lækkert.

Du kan servere æbleflæsken, som den er eller med et stykke rugbrød. Vi serverer det gerne på et stykke lækkert hjemmebagt rugbrød eller rugbrød fra bageren. Så er det altså et himmelsk måltid, som kan nydes til frokost, aftensmad, julefrokost og meget mere.

LÆS OGSÅ: Æggekage

Æbleflæsk

Æbleflæsk med bacon

Vi køber blot flæsk i skiver og bruger det til retten, men du kan også købe sådan et helt stykke bacon, som skæres i skiver. Ellers kan du også sagtens bruge bacontern. Det er meget forskelligt hvad folk bruger, men uanset hvad, så smager alle varianter super skønt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar