Æggestand

laksemad med æggestand
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Her får du en super let opskrift på hjemmelavet æggestand. Æggestand er perfekt til en laksemad eller generelt bare til fiskeretter.

Ingrediensliste

 • 4 stk. æg
 • 1 dl. piskefløde
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 175 grader.
 2. Pisk æg sammen med fløde, salt og peber (brug evt. hvid peber, hvis du ikke vil have at man skulle kunne se peberet i æggestanden).
 3. Hæld æggemassen i en aluform eller i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
 4. Kom vand i et ildfast fad (hvor din rugbrødsform eller aluform) kan være i. Se evt. billede længere nede.
 5. Sæt fadet med vand og æggestand ind i ovnen. Bag i 20-25 minutter.
 6. Herefter slukker du for ovnen og lader den bage videre med slukket ovn i ca. 15-20 minutter.
 7. Tag fadet ud af ovnen og lad din æggestand køle helt af (gerne til næste dag).
 8. Når den er kold og har sat sig, så tager du den ud af formen og skærer i passende skiver.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på æggestand

Her får du en super let opskrift på hjemmelavet æggestand. Æggestand er perfekt oven på en laksemad eller generelt bare til fisk. Det er super let at lave selv, da det i princippet kun kræver æg, fløde og lidt salt/peber.

Så passer det sig selv i ovnen i et vandbad. Man laver det i et vandbad, så det bliver bagt jævnt og ikke bobler over. Vi valgte at lave vores æggestand i en rugbrødsform med bagepapir, men vi ved også at mange laver det i aluforme.

LÆS OGSÅ: Djævleæg (deviled eggs)

Nem opskrift på æggestand

Æggestand i ovn

Æggestand laves nemt i ovn. Vi laver den i et vandbad og grunden til det er, at den ikke brænder på og bliver bagt jævnt over det hele. Mange bruger nok aluforme til at lave deres æggestand i. Vi har valgt at bruge en rugbrødsform, som er foret med bagepapir. Det fungerer også super fint og så sparer man den aluform.

Æggestand i vandbad

Til vandbadet skal du bruge en bradepande, hvor din form kan være i. Herefter fyldes den op med en smule vand. Æggestanden bliver herefter “bagt” i vandbadet i ovnen.

Nem opskrift på æggestand

Brug det som tilbehør til fisk

Brug æggestanden som tilbehør til fiskefade, på en laksemad eller ovenpå en mad med røget ål. Vi laver altid æggestanden til eksempelvis påskefrokost, hvor vi serverer det sammen med røget laks. Det er bare lækkert tilbehør.

laksemad med æggestand

Følg endelig med på de sociale medier

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

Skriv en kommentar