Ærtesuppe

Ærtesuppe
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en cremet ærtesuppe med sprød bacon på toppen. Nem, billig og hurtig hverdagsmad på få ingredienser.

Ingrediensliste

 • Suppe

 • 2 fed hvidløg
 • 1 stk. løg
 • 1 tsk. tørret timian
 • salt/peber
 • 7 dl. vand
 • 1 stk. hønsebouillonterning
 • 700 g. frosne ærter
 • 100 g. mascarpone
 • Topping

 • 60 g. saltmandler
 • 100 g. creme fraiche

Fremgangsmåde

 1. Hak løg og hvidløg groft.
 2. Steg det af i lidt fedtstof i en gryde.
 3. Tilsæt vand, bouillon, timian, salt, peber og ærter.
 4. Lad det koge i 5-10 minutter.
 5. Blend det hele sammen med mascarpone i en blender til en cremet suppe. Du kan også bruge en stavblender, da det er nemmere at styre. Vær opmærksom på når du blender en varm suppe i en blender, der dannes et andet tryk grundet den meget varme suppe, så det kan sprøjte. Lad evt. suppen køle lidt ned og blend den, hvorefter du kan varme den en smule op i gryden igen.
 6. Top med grofthakkede saltmandler og creme fraiche.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Vitamix blender

Køb her

Bosch stavblender

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på ærtesuppe

Lav en lækker, billig og nem ærtesuppe med saltmandler på toppen. Sådan en omgang suppe med ærter er god hverdagsmad, som samtidig er hurtigt at lave og så kræver det få ingredienser. Og netop alle de ting er opskriften på hverdagsmad, som vi kan lide det. Det skal nemlig gerne være nemt og lækkert uden at være for tidskrævende.

Her passer den her ærtesuppe altså perfekt ind. Den består primært af ærter og så har vi toppet den med saltmandler og creme fraiche.

LÆS OGSÅ: Gulerodssuppe

Ærtesuppe

Cremet ærtesuppe

Selvom suppen er lavet på ærter, så kan man altså sagtens lave en cremet og smagfuld suppe. Vi har brugt ærter fra frost, fordi det er nemmest. Du kan selvfølgelig også bruge friske ærter, men det tager ærligt talt lidt for lang tid at pille dem. Og så går konceptet “hurtig hverdagsmad” jo lidt af opskriften.

Vi har blendet suppen med mascarpone for at runde smagen af. Du kan sagtens bruge piskefløde for at få samme resultat eller som alternativ dertil kan du bruge madlavningsfløde.

I stedet for saltmangler, så kan du også toppe suppen med sprød bacon eller serranoskinke. Vi elsker at bruge serranoskinke som alternativ til bacon. Det er knap så fed i smagen, men samtidig får du stadig det sprøde og det salte, som baconen også har. Steg serranoskinken på en pande eller bag det i ovnen til det er sprødt. Så kan du blot brække det i mindre stykker ved servering. Det smager også skønt og er også en sundere version end hvis man bruger bacon.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar