Baileys fromage

Baileys fromage
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet Baileys fromage. En fløjlsblød fromage med smag af Bailey’s, som smelter på tungen.

Ingrediensliste

  • Fromage

  • 2 stk. husblas
  • 80 g. sukker
  • 4 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 dl. Bailey's
  • Topping

  • 40 g. hasselnødder
  • 20 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i en skål med koldt vand.
  2. Pisk sukker og æggeblommer luftigt.
  3. I en anden skål piskes fløde lidt stift.
  4. Vend forsigtigt Baileys i fløden og vend den derefter over i æggemassen.
  5. Vrid husblassen og varm det i 20-30 sekunder, så husblassen smelter.
  6. Rør nu forsigtigt 1 spsk. fromage i det smeltede husblas og nedsænk temperaturen yderligere ved at tilføje lidt mere fromage. Rør det godt ud for at undgå klumper. Når temperaturen er sænket hældes husblas-blandingen over i fromagen. Der røres godt rundt.
  7. Hæld moussen på glas og stil dem på køl.
  8. Top med hakkede hasselnødder og lys chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på Baileys fromage

Her får du opskriften på en virkelig lækker og nem Baileys fromage lavet i portionsglas. Det her er så nem og god en dessert, hvis du lige mangler en god idé at slutte aftenen af på. Fromage med Bailey’s er så lækkert og den får en god og mild smag. Bailey’s er den her lækre likør, som har en cremet smag af kakao og vanilje. Derfor egner likøren sig perfekt til en mousse som denne.

Du får en fløjlsblød mousse, som smelter på tungen. Vi har toppet den med hakket lys chokolade og hasselnødder. Du kan uden tvivl også toppe den med friske bær, mørk chokolade eller hvad du ellers lige tænker.

LÆS OGSÅ: Chokolademousse i glas

Baileys fromage

Fromage med Bailey’s

Vi elsker fromage og mousse. Man kan lave så mange forskellige varianter og så smager det bare altid godt! Det er selvfølgelig lidt en kunst at lære at bruge husblas, men lige så snart det sidder på rygraden, så er det slet ikke svært. Vi synes også selv, at vi har prøvet at forklare det så godt som muligt, så det ikke går galt og du får en klumper fromage.

Hvis du vil give fromagen lidt ekstra kakaosmag, så kan du også tilsætte lidt kakaopulver eller smeltet chokolade til moussen. I forhold til mængden af Baileys, så kan du også nemt selv justere til. Prøv bare at smage dig frem, da det jo er en smagssag hvor kraftig man vil have den.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar