Tilmeld nyhedsbrev

Blinis med lakserilette

Blinis med lakserilette

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Nem opskrift på blinis med hjemmelavet lakserilette. Pynt med hakket purløg eller frisk dild. De er så gode som en let forret eller appetizer. De er også fine til tapas. Du kan toppe dem med lige præcis det fyld du har lyst til.

Ingrediensliste

Blinis

  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1/2 dl. mælk

Lakserilette

  • 200 g. varmrøget laks
  • 1/2 bundt dild
  • 1/2 bundt persille
  • 2 spsk. creme fraiche
  • Salt/peber
  • 1/2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Hak nu dild, persille og rødløg.
  5. Smuldér laksefiletterne i en skål og tilsæt creme fraiche, salt, peber og citronsaft.
  6. Rør nu det hakkede dild, persille og løg i laksen.
  7. Anret blinisserne med lakseriletten og pynt evt. med dild, persille og/eller lime.

Bedøm denne ret

Opskrift på nemme blinis toppet med en lækker lakserilette. Vi elsker blinis til forret, snack eller som en del af et større tapasbord.

Serveret med en hjemmelavet lakserilette og lidt frisk purløg på toppen, så har du en helt fantastisk kombination. Vores blinis pandekager er ikke lavet på boghvede, da vi egentlig bedre kan lide smagen, når de bare er lavet med hvedemel.

Vi laver ofte blinis, når vi inviterer veninderne på tapas. De kan nemlig laves i forvejen og serveres kolde. Så skal de blot toppes med fyld og pynt, inden de serveres. Det er dejlig nemt og gør, at man ikke stresser, når man skal lave maden.

Skriv en kommentar