Blomkålsfrikadeller
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
10 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på de bedste og sprødeste blomkålsfrikadeller. Lækre og nemme vegetarfrikadeller med blomkål, løg og frisk persille.
Ingrediensliste
- 250 g. blomkål
- 1 stk. rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. æg
- 1 dl. mælk
- 2 spsk. hvedemel
- 0,25 bundt frisk persille
- 15 g. parmesan
- 30 g. rasp
- salt/peber
-
Til stegning
- 1 dl. raps- eller solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Hak løg, hvidløg og blomkål helt fint i en foodprocessor eller minihakker.
- Put det hele over i en skål. Tilsæt æg, revet parmesan, finthakket persille, mælk, hvedemel og rasp.
- Tilsæt salt og peber.
- Lad “farsen” stå og hvile i 5 minutter. Hvis den virker for “tør” efter de 5 minutter, så tilsæt et æg mere. Der kan nemlig være forskel på størrelsen af æg. Hvis den omvendt virker for våd, så tilsæt lidt mere mel.
- Form 12 frikadeller og placer dem evt. på et stykke bagepapir eller en tallerken inden de steges.
- Varm en pande op med olie på.
- Placer alle dine frikadeller på panden.
- Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
- Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering.
Opskrift på blomkålsfrikadeller
En nem opskrift på de bedste blomkålsfrikadeller. Lækre og sprøde vegetarfrikadeller lavet med blomkål og uden kød. De er super lækre som erstatning for almindelige frikadeller, eksempelvis til en vegetarisk aftensmad eller frokost. De er desuden også billige at lave, da blomkål er billigere end kød.
Frikadeller lavet af blomkål
Måske du tænker, at de her “frikadeller” intet har at gøre med rigtige frikadeller. Men vi synes altså, at det er nogle lækre vegetarfrikadeller. Det er et super godt alternativ at lave frikadeller af blomkål og også en god måde at få lidt ekstra grønt ind på. Udover blomkål, så er de lavet med æg, frisk persille, rødløg og parmesanost. Det giver nogle lækre og sprøde frikadeller, som har en god konsistens også.
Vegetarfrikadeller med blomkål
Du kan lave vegetarfrikadeller med mange forskellige slags grøntsager. Vi har her forsøgt os med en udgave med blomkål. Du kan også lave vegetariske frikadeller med gulerødder, squash, kartofler eller broccoli. Mulighederne er mange og fælles for dem alle er, at det er mega nemt og billigt at lave.
Tilbehør til blomkålsfrikadeller
Hvis du mangler ideer til hvad du kan servere sammen med dine blomkålsfrikadeller, så kommer vi her med lidt muligheder. Du kan servere en klassisk kartoffelsalat dertil. Du kan også lave en lækker og cremet pastasalat med broccoli og peanuts. Mulighederne er mange! Du kan også bare lave nogle bagte kartofler og en grøn salat til, hvis det skal være super nemt.
Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Kan de fryses?
Hej,
Ja det kan de godt 🙂
Kh
Jeg synes ikke jeg ser, hvad parmesanens rolle er i selve fremgangsmåden, men tænker det skal i sammen med de andre ingredienser?
Kh
Hejsa,
Det skal i sammen med de andre ingredienser ja 🙂
Kh
Hvor mange kalorier er der I?
Hej Lisa,
Du kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum 🙂
Kh