Børneboller med glasur Børneboller med glasur og krymmel Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 15 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time og 45 minutter Samlet tid 2 timer og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på lækre børneboller med glasur og krymmel. Bløde og luftige hvedeboller, som er en super nem idé til børnefødselsdage. Ingrediensliste Boller 5 dl. mælk 25 g. gær 1 dl. raps- eller solsikkeolie 1 tsk. salt 4 spsk. sukker 850 g. hvedemel Topping 50 g. flormelis 1 spsk. vand 20 g. kagekrymmel Fremgangsmåde Mælk lunes i en gryde eller i mikroovnen, så det bliver lillefingervarmt. Mælk hældes over i en skål og herefter tilsættes gær, som røres ud. Olie, salt og sukker tilsættes. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de hæver i 2 timer et lunt sted. Bollerne pensles forsigtigt (pas på du ikke punkterer hævningen) med sammenpisket æg og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i cirka 10-15 min. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Afkøles på en bagerist. I mens bollerne afkøler laves glasuren. Rør vand og flormelis sammen. Når bollerne er afkølet kommes glasur på, hvorefter der drysses med krymmel. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på børneboller med glasur og krymmel Lav en portion nemme og lækre børneboller pyntet med glasur og krymmel. De her boller var nogle, som man kunne købe ved vores lokale bager, da vi var små. I princippet er det egentlig bare en blød hvedeboller, som er toppet med glasur og krymmel. Men det blev altså kaldt for en børnebolle. Og de er simpelthen så lækre og så fin en idé til børnefødselsdage. Bollerne er den perfekte bidebolle for de små, da det er en blød bolle uden kerner. Bollerne er luftige og på ingen måde tørre og så er glasuren lige prikken over i’et. Vi har valgt en hvid glasur, men du kan sagtens tilsætte lidt frugtfarve og farve din glasur. I forhold til krymmel, så har vi valgt tivolikrymmel, da det det hvad vi altid har fået dem med. Du kan dog også bruge andet slags krymmel eller evt. hakket chokolade. LÆS OGSÅ: Banankage med chokoladestykker Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej mummum. Hvis man koldhæver dejen, som i skriver man kan længere oppe, former man dem så inden man kommer dem i køleskabet? Eller når de kommer ud af køleskabet om morgen og så lader dem hæve efter de er formet? Svar
Hej Simone, Du kan gøre begge dele. Det vigtigste er, at de lige får stuetemperatur og får lov at hæve inden de bages. Det nemmeste er at forme dem og komme dem på køl og tage dem ud og lade dem hæve om morgenen 🙂 Kh Svar