Brombærlagkage Brombærlagkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på brombærlagkage med lyse, hjemmelavede lagkagebunde, brombærkompot, makroner, creme og flødeskum. Ingrediensliste Bunde 4 æg 190 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 1,5 tsk. bagepulver 80 g. hvedemel 50 g. kartoffelmel Fyld 0,5 brev pulver til kagecreme 2,5 dl. sødmælk 40 g. makroner 400 g. brombær 3 spsk. sukker Pynt 150 g. flormelis 2 spsk. bagekakao 2 spsk. vand 5 dl. piskefløde Fremgangsmåde Bunde Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug). Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af. Når kagen er kølet af, så deles den i 2 bunde. Fyld Nu til kompotten. Kom brombær og sukker i en gryde. Tænd for lav/medium varme og lad det simre til bærrene er helt bløde. Blend det kort med en stavblender eller mos dem med en gaffel. Sæt til side og lad det køle helt af. Pisk pulver til kagecreme med mælk. Nu til samlingen af kagen. Placer bunden af kagen på et lagkagefad. Fordel brombærkompot på bunden. Fordel herefter creme og knuste makroner på toppen. Læg den anden bund på (hvis kagen først skal bruges dagen efter, så filmes den med husholdningsfilm og sættes på køl). Rør glasur sammen af flormelis, kakao og varmt vand. Tilsæt enten mere vand eller flormelis til du får en fast glasur, som du kan smøre ud med en kniv. Fordel glasuren på toppen af kagen. Pisk piskefløde til flødeskum. Kom det op i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt fløden på kagen langs siderne. Pynt evt. med friske brombær på toppen. Sæt hele kagen på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på brombærlagkage En nem og lækker brombærlagkage lavet med lyse og luftige lagkagebunde, brombærkompot, creme og flødeskum. Det er sådan en rigtig efterårslagkage, som får de skønneste farver fra de flotte brombær. Sådan en lagkage er altid god at servere til fødselsdage, fejringer eller bare til en omgang simpel eftermiddagskaffe. Man går i hvert fald aldrig galt i byen med sådan en. Bundene til lagkagen har vi selv bagt, men du kan sagtens bruge nogle færdigkøbte. Dem kan du købe i et almindeligt supermarked eller hos en bager. I forhold til cremen, så har vi denne opskrift blot brugt sådan en pulver kagecreme, som skal piskes med mælk. Du kan dog også sagtens lave din egen. LÆS OGSÅ: Flødebollekage Lagkage med brombær og creme Kombinationen af brombærkompot, makroner og creme i den her opskrift er så god. Brombærrene giver noget syrlighed, som spiller perfekt sammen med de søde makroner og cremen. På toppen har vi lavet en glasur og så har vi sprøjtet med flødeskum langs kanterne. Det giver så fin og flot en lagkage! Kan jeg bruge andet end brombær? Ja, du kan sagtens bruge andre bær end brombær. Du kan også lave en kombination af flere slags bær, så du får en slags skovbærblanding i stedet. Vi bruger en færdiglavet kagecreme, fordi det lige i dette tilfælde skulle være nemt og hurtigt. Du kan dog sagtens lave en hjemmelavet creme, hvis du har tiden til det. Du finder en opskrift på kagecreme lige her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.