Burger med crispy chicken og chilimayo Burger med crispy chicken Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 3 timer Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 4 timer Del Pin Print Beskrivelse Her får du opskriften, så du selv kan lave Crispy Chicken burgere derhjemme. Hvis du undlader chilimayonnaisen, så er det også børnevenlig mad. Du kan også sagtens udelade de syltede rødløg og f.eks. i stedet erstatte med pickles. Eller erstatte avocadocremen med burgerdressing. Det er det skønne ved hjemmelavede burgere. Man kan putte det fyld i, som man har lyst til. Ingrediensliste Burgerboller 30 g. gær 1 dl. mælk 3 dl. vand 1 stk. salt 1 tsk. sukker 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 600 g. hvedemel 1 stk. æg Syltede rødløg 2 stk. rødløg 1 dl. eddike 1 dl. sukker Crispy chicken 600 g. kyllingebryst 50 g. hvedemel 50 g. pankorasp 2 stk. æg 3 tsk. paprika 2 tsk. salt 1 tsk. chiliflager 1 tsk. peber Avocadocreme 4 stk. avocado Andet 1 stk. krølsalat 4 stk. tomat 80 g. chilimayo Fremgangsmåde Start med at lave burgerbollerne. Du kan også sagtens bruge nogle færdigkøbte. Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt mælk. Salt, sukker og olie røres i. Mel tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes til den er smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme. Dejen deles i 6 lige store stykker og formes til boller. Tryk bollerne helt flade, så undgår du, at de bliver alt for høje. Når de hæver, så får de lidt højde igen. Bollerne hæver et lunt sted i 1,5 time tildækket med et viskestykke. Imens laves syltede rødløg. Skær rødløg i skiver eller både, og læg dem i et rent/skoldet glas som kan lukkes tæt. Bland eddike og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Hæld det over løgene og lad det køle af i køleskabet. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg, så de ikke falder sammen. Bages i den forvarmet ovn i ca. 10-20 minutter. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Skyl salat og riv blade fra. Skær tomater i skiver. Lav avocadocremen. Halver avocadoer og fjern stenen. Skrab avocado ud i en skål. Mos eller blend det sammen til en creme. Smag til med salt/peber. Sæt til side. Rens kyllingebryst og skær dem over på langs, så de bliver halvt så høje. Bland nu pankorasp med krydderier. Hæld blandingen i en dyb skål. Pisk herefter æg og hæld det i en anden skål. Kom hvedemel i en tredje skål. Nu er du klar til at panere kyllingen. Opvarm en pande med olie. Der skal være rigeligt på panden. Vi havde et lag på cirka 1,5 cm. Vend kyllingen, en ad gangen, først i hvedemel, så i æggemassen og til sidst i raspblandingen. Læg dem på den opvarmede pande. Lad dem stege ca. 3-4 minutter på hver side (afhænger af tykkelsen). Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Server det hele som en byg-selv burgerbar, hvor man selv kan fylde sin burger. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på den bedste crispy chicken burger En nem opskrift på den lækreste burger med crispy chicken, chilimayo, syltede rødløg og avocadocreme. En hjemmelavet burger er selvfølgelig bedst fuldendt med hjemmebagte burgerboller også. Men hvis du ikke har tid eller lyst til at lave dine egne, så kan du i dag også få lækre færdiglavede briocheboller. Burgere er det perfekte fredagsmad eller weekendmad, når der skal forkæles lidt ekstra. Denne variant med sprød kylling er du nødt til at prøve. Sammen med det spicy fra chilimayonnaisen, det syrlige fra de syltede rødløg og det cremede fra avocadocremen. Så er det den perfekte kombination. LÆS OGSÅ: Den ultimative cheeseburger Men hvis du ikke er til kylling, så kan vi også anbefale at lave en almindelig burger med en saftig oksekødsbøf, cheddarost og syltede agurker. Kan jeg panere min crispy chicken i andet end rasp? Du kan vælge lige præcis den panering du vil. Du kan bruge rasp, pankorasp, knust cornflakes eller knuste Doritos chips. Bare noget der knaser, som vi siger. Én ting du ikke må udelade i den her burger med crispy chicken er uden tvivl chilimayonnaisen. Du kan også lave din egen udgave, hvis du har tiden. Hvad kan jeg lave på forhånd? Når man skal lave hjemmelavet burger, så er der pludselig mange elementer, som man skal lave. Især hvis man beslutter sig for at lave det hele selv. Du kan sagtens bage burgerbollerne på forhånd og fryse dem ned. Ligeledes kan de syltede rødløg laves en uge før og bare stå i et patentglas i køleskabet. Så er du allerede godt på vej. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hvis man vil stege crispy chicken i ovnen, hvor længe skal de så have? Hvor mange grader? Skal de vendes undervejs? Og bliver resultatet meget “kedeligere” end stegt på pande eller friture (mere tørt og mindre crispy)? …beklager de mange spørgsmål men skal lave crispy chicken sliders til 12pers. så det vil gøre det meget nemmere at kyllingen kan passe sig selv i ovnen 🙂 Svar
Hej Trine, Vi ville bage dem i ovnen i ca. 20-25 min ved 190 grader varmluft og vende dem undervejs. De bliver mindre crispy ja 🙂 Men de bliver stadig gode 🙂 Knus Svar
Hej Anne-Lise Vi køber pankorasp i Rema 1000 og i Netto. Der koster det 15-20 kr 😉 God aften til dig! Svar
Rigtig lækker opskrift, men synes opskrift på chilimayo er forsvundet 🤔 Den var ellers så god til sunde snacks Svar
Hej Peter, Den har vi desværre fjernet fra denne opskrift. Måske denne kan bruges: https://mummum.dk/hjemmelavet-chilimayo/ Kh Svar