Cheesecake uden husblas

Opskrift på cheesecake uden husblas
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste cheesecake uden husblas. Den nemmeste ostekage lavet helt uden husblas med kiksebund og cremet vaniljefyld. Pynt med bær på toppen.

Ingrediensliste

 • Kiksebund

 • 180 g. digestivekiks
 • 90 g. smør
 • Fyld

 • 75 g. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 200 g. naturel flødeost
 • 3,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

 1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
 2. Smelt smør. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
 3. Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø20 cm). For den med bagepapir i bunden.
 4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt på køl, imens du laver ostefyldet.
 5. Put alle ingredienserne til fyldet i en skål og pisk med en elpisker, indtil hele massen bliver til ensartet fast creme.
 6. Fordel cremen oven på bunden. Smør den godt ud i siderne. Bank let hele formen ned mod bordet (på den måde får du fyldet godt fordelt).
 7. Sæt kagen på køl i minimum 5 timer, men meget gerne længere tid.
 8. Inden servering løsnes kagen med en varm kniv (skyl den i varmt vand og tør den af) rundt langs hele kanten.
 9. Fjern forsigtigt kanten af springformen. Glat evt. siderne ud med en varm kniv.
 10. Pynt evt. med friske bær eller server den, som den er.
Bedøm denne ret

Opskrift på cheesecake uden husblas

Den nemmeste og bedste cheesecake uden husblas er hvad du får opskriften på her. Vi har så mange opskrifter på ostekage, men de er alle sammen med husblas, så nu var det på tide med en opskrift uden. Vi har derfor valgt en super simpel udgave, nemlig en helt original med kiksebund og vaniljefyld. Så kan man selv vælge om man vil pynte med friske bær på toppen eller evt. chokoladesauce eller hindbærcoulis.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med hindbær

Opskrift på cheesecake uden husblas

Cheesecake no bake

Udover at være uden husblas, så er den her cheesecake også no bake. Det vil sige, at den ikke skal bages. I stedet skal den blot på køl i køleskabet i minimum 5 timer, men meget gerne natten over, så den kan få lov til at sætte sig helt. Du får en skøn og lækker cheesecake med cremet fyld med smag af vanilje og en snert af syrlighed fra flødeosten. Men bare rolig, flødeosten er slet ikke gennemtrængende!

Hjemmelavet ostekage uden husblas

Om du kalder det ostekage eller cheesecake er et fedt. Det er i hvert fald en skøn kage, som vi ofte laver til dessert eller som en del af et større kagebord. Dét der er så genialt ved en ostekage er, at den helst skal laves dagen før. Og så skal den jo egentlig blot stå på køl indtil servering. Det bliver derfor ikke nemmere, hvis du eksempelvis skal have gæster og tiden er knap.

Verdens nemmeste cheesecake no bake

Det her må være verdens nemmeste cheesecake, som er no bake. Først laves bunden af digestivekiks og smør. Herefter piskes alle ingredienserne sammen til fyldet, som så fordeles på bunden. Så skal kagen blot på køl og voila, så har du lavet den lækreste og nemmeste cheesecake.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Hej.
  Skal der bruges rigtig smør eller kan flydende margarine bruges?
  På forhånd tak.
  Venlig hilsen Lene

 2. Super lækker cheesecake. Jeg tænker på om jeg kan tilføje lidt bailyes. Det kunne smage godt. Vil servere i portionsglas.

  1. Hej Isa,

   Vi har ikke selv forsøgt os med det, men vi tænker, at det godt kan lade sig gøre 🙂

   Kh

 3. Hej.

  Vil man kunne bruge hytteost i stedet for flødeost, og madlavningsfløde i stedet for piskefløde? For at gøre retten lidt sundere 🙂

  1. Hej Mai,

   Det kan du desværre ikke. Madlavningsfløde kan ikke piskes til flødeskum. Kan dog godt være, at du kan erstatte med hytteost, men vi ved slet ikke hvordan det vil blive. Måske du skal blende klumperne ud så 🙂

   KH

  1. Hej Conny,

   Vi har ikke selv forsøgt, men det tænker jeg godt, at du kan. Bare sørg for at den har sat sig ordentligt inden 🙂

   Kh

Skriv en kommentar