Chicken Tikka Masala

chicken tikka masala step by step
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækker indisk mad, nemlig Chicken Tikka Masala. En indisk gryderet med kylling, serveret med ris. Skal det være ekstra godt, så laver man også indiske naanbrød og en agurkeraita til, så er det altså lækker og nem aftensmad.

Ingrediensliste

  • Marineret kylling

  • 450 g. kyllingebryst
  • 2 dl. naturel yoghurt
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. tørret gurkemeje
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 3 tsk. garam masala
  • 1 stk. lime
  • Sauce

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. sukker
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 2 tsk. tørret gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • salt/peber
  • Agurkeraita

  • 1 stk. agurk
  • 1,5 dl. naturel yoghurt
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • Andet tilbehør

  • 320 g. ris

Fremgangsmåde

Kylling

  1. Marinaden til kyllingen laves. Yoghurt blandes med tørrede chiliflager, gurkemeje, spidskommen, garam masala og saft fra 1 lime.
  2. Hvidløg presses i en hvidløgspresser eller hakkes meget fint. Vend det i marinaden. Kylling renses og skæres i tern og vendes godt rundt i marinaden.
  3. Stil kyllingen på køl i minimum 1 time, så den kan trække smag fra marinaden, men meget gerne natten over.
  4. Til saucen hakkes løg og hvidløg fint.
  5. En pande eller gryde varmes op med 2-3 spsk. olie. Herefter svitses løg og hvidløg i 3-4 minutter. Herefter tilsættes tomatpure og de forskellige krydderier. Så tilsættes madlavningsfløden og saucen simrer herefter ved lav varme i 5-10 min.
  6. Tilsæt så din marinerede kylling + alt marinaden til saucen. Det skal ikke steges inden.
  7. Lad det hele simre, indtil saucen begynder at tykne. Smag til med salt og peber.
  8. Kog ris efter pakkens anvisning.
  9. Serveres med ris og eventuelt hjemmebagte naanbrød.

Agurkeraita

1. Hak agurk fint eller riv på et rivejern. Klem væske ud af agurken ved at placere agurk i et viskestykke. Pres så, så meget væske ud som du kan.
2. Bland agurk med yoghurt, hvidløgspulver , spidskommen og evt. hakket koriander. Smag til med lidt salt og peber.

Bedøm denne ret

Opskrift på Chicken Tikka Masala

Den indiske ret, Chicken Tikka Masala er en fantastisk gryderet med kylling. Det er lækker og smagfuld aftensmad, og så er det faktisk ganske nemt at lave. Vi elsker krydret og indisk mad. Der er altid fart på krydderier, som giver gode og anderledes smage end det man er vant til. I mange opskrifter med indisk mad bruges der ofte yoghurt og forskellige marinader til kødet. I denne opskrift skal kyllingen marinere i en marinade i køleskabet natten over. Dette giver super mørt kød, som nærmest smelter i munden.

LÆS OGSÅ: Naanbrød

chicken tikka masala step by step

Kylling tikka masala

Hvis man på dansk skal oversætte retten, så hedder den jo egentlig kylling tikka masala. Det lyder bare bedre, når man siger chicken. Måske vi har set for meget tv, men uanset hvad, så kalder vi den oftest for chicken tikka masala. Uanset hvad du kalder den, så kan vi ikke komme udenom, at det er en fantastisk indisk ret. Det er på ingen måde en kedelig ret, da der virkelig er fart på krydderier og smag.

chicken tikka masala step by step

Tikka masala krydderier

Noget af det, som vi oftest får spørgsmål om, når vi poster chicken tikka masala er om krydderierne. Kan man udelade nogle af dem eller evt. selve blande dem? Det er oftest krydderiet garam masala, som der bliver spurgt til. Vi vil ikke anbefale at udelade garam masala, da det er en krydderiblanding af forskellige krydderier. Man kan dog også sagtens selv lave denne blanding.

Indiske krydderier kan være dyre at købe i almindelige supermarkeder, så vi plejer at købe dem i Tiger, Normal eller Søstrene Grene, da man ofte kan få garam masala og taandori-krydderi til billige penge.

chicken tikka masala step by step

Chicken Tikka Masala er en fantastisk ret, som kan spises både til hverdag men også som lækker fredagsmad, og hvis du er til indisk mad, så kan vi også anbefale dig at prøve den indiske ret, Butter Chicken.

Ideer til tilbehør

Til en omgang tikka masala serverer vi altid ris som tilbehør. Her kan du vælge imellem almindelige hvide ris eller hvis det skal være lidt sundere, brune ris. Du kan også servere blomkålsris til, hvis det skal være sundere og mere kaloriefattigt.

Derudover serverer vi gerne naanbrød som tilbehør. Her kan du lave dine egne eller købe dem færdiglavede. De er slet ikke svære at lave selv, så det gør vi oftest. Du kan sagtens lave en stor portion naanbrød og så blot fryse dem ned. Så har du altid lækre, hjemmelavede naanbrød, når du vil servere indisk mad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. I opskriften på kylling tikka masala er jeg i tvivl om der menes hvidløgssalt eller der findes hvidløgspulver??? Og skal løgene til saucen hakkes fint eller skal de skæres i både eller…???
    Vh. Pia

    1. Hej Pia,

      Man kan få hvidløgspulver og det er det, som menes. Det hedder ofte hvidløgsgranulat – eller garlic powder. Vi køber det som regel i Tiger, Søstrene Grene eller Normal, da man kan få en stor pose til 10 kr. Du kan også sagtens bruge 1 fed hvidløg i stedet for 🙂

      Kh

  2. Hej det ser lækkert ud, skal prøve det i morgen, garam masala er det det samme som lammekrydderi? Eller hvor får man fat i det? ?

    1. Hej Nynne,

      Det er en indisk krydderiblanding. Du kan købe det i større supermarkeder fra blandt andet Santa Maria 🙂

      Kh

  3. Jeg prøvede denne opskrift igår og er utrolig glad for resultatet.
    Det var en super nem opskrift og retten er fyldt med smag af chili, hvidløg og masala.
    Tusind tak for denne opskrift !
    Jeg er stor fan ??

    1. Hej Bob,

      Vi steger den ikke inden nej. Vi lader det simre ca. 10 min. efter det hele er i. Men det kan også godt stå ved lav varme i længere tid 🙂

      Kh

  4. Jeg lavede det idag, med noget krydderi fra Coop garan masala Spice mix, det skal normalt bare blandes med fløde, det er ikke det rigtige vel?😅 rette blev lidt grynet er det normalt?
    Smagte dig rigtig dejligt😀

    1. Hej Camilla,
      Det har vi ikke før hørt om 🙂 Vi plejer at købe ganske almindeligt garam masala krydderi.
      Kh

Skriv en kommentar