Tilmeld nyhedsbrev

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækker indisk mad, nemlig Chicken Tikka Masala. En indisk gryderet med kylling, serveret med ris. Skal det være ekstra godt, så laver man også indiske naanbrød og en agurkeraita til, så er det altså lækker og nem aftensmad.

Ingrediensliste

Marineret kylling

  • 500 g. kyllingebryst
  • 2 dl. naturel yoghurt
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 cm. ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 3 tsk. garam masala
  • 1 lime

Sauce

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. honning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • Salt/peber

Agurkeraita

  • 1 agurk
  • 1,5 dl. naturel yoghurt
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • Friske koriander

Andet tilbehør

  • 4 ps. ris

Fremgangsmåde

Kylling

Marinaden til kyllingen laves. Yoghurt blandes med tørrede chiliflager, gurkemeje, spidskommen, garam masala og saft fra 1 lime.
2. Hvidløg presses i en hvidløgspresser eller hakkes meget fint. Ingefær skrælles og rives fint på et rivejern. Vend det i marinaden. Kylling renses og skæres i tern og vendes godt rundt i marinaden.
3. Stil kyllingen på køl i minimum 1 time, så den kan trække smag fra marinaden, men meget gerne natten over.
4. Ovnen stilles på 190 grader varmluft, hvorefter kylling + marinade placeres i et ovnfast fad, hvorefter det skal i ovnen i 20-25 min.
5. Imens laves saucen. løg og hvidløg steges i lidt olie enten i en gryde eller på en pande. Herefter tilsættes tomatpure og de forskellige krydderier. Så tilsættes madlavningsfløden og saucen simrer herefter ved lav varme i 5-10 min
6. Når kyllingen er færdig, så hældes marinaden + kyllingen over i saucen, hvorefter det hele simrer i 5 min.
7. Serveres med ris og eventuelt hjemmebagte naanbrød.

Agurkeraita

1. Hak agurk fint eller riv på et rivejern. Klem væske ud af agurken ved at placere agurk i et viskestykke. Pres så, så meget væske ud som du kan.
2. Bland agurk med yoghurt, hvidløgspulver , spidskommen og evt. hakket koriander. Smag til med lidt salt og peber.

Bedøm denne ret

Chicken Tikka Masala opskrift

Den indiske ret, Tikka Masala er en fantastisk gryderet med kylling. Det er lækker og smagfuld aftensmad, og så er det faktisk ganske nemt at lave.

Vi elsker krydret og indisk mad. Der er altid fart på krydderier, som giver gode og anderledes smage end det man er vant til. I mange opskrifter med indisk mad bruges der ofte yoghurt og forskellige marinader til kødet. I denne opskrift skal kyllingen marinere i en marinade i køleskabet natten over. Dette giver super mørt kød, som nærmest smelter i munden.

Chicken Tikka Masala er en fantastisk ret, som kan spises både til hverdag men også som lækker fredagsmad, og hvis du er til indisk mad, så kan vi også anbefale dig at prøve den indiske ret, Butter Chicken.

Indiske krydderier kan være dyre at købe i almindelige supermarkeder, så vi plejer at købe dem i Tiger, Normal eller Søstrene Grene, da man ofte kan få garam masala og taandori-krydderi til billige penge.

LÆS OGSÅ: Naanbrød

Chicken Tikka Masala

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar