Chokoladekage med vaniljefrosting og Oreo

Chokoladekage med vaniljefrosting og Oreo
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på chokoladekage med vaniljefrosting og knuste Oreo kiks. En af vores yndlings kager, da den simpelthen er så nem at lave og så bliver den kun bedre på 2. dagen.

Ingrediensliste

 • Chokoladekage

 • 100 g. smør
 • 200 g. sukker
 • 40 g. bagekakao
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 stk. æg
 • 1 tsk. natron
 • 2,5 dl. kærnemælk
 • 130 g. hvedemel
 • Vaniljefrosting

 • 200 g. naturel flødeost
 • 100 g. smør
 • 150 g. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 50 g. Oreo

Fremgangsmåde

Kage

 1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
 2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt smør og lad det køle af.
 3. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er.
 4. Hæld dejen i en smurt form (22 x 22 cm). Bag i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
 5. Lad kagen afkøle helt.

Frosting

 1. Frosting laves. Pisk blødt smør, flødeost, flormelis og vanilje med en elpisker. Tilsæt til sidst hakkede Oreos (gem lidt til pynt).
 2. Pisk indtil du har en ensartet creme uden klumper.
 3. Fordel frosting oven på kagen.
 4. Pynt med knuste Oreos.
 5. Sæt kagen på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladekage med vaniljefrosting og Oreo

En simpel opskrift på en simpel og nem chokoladekage med vaniljefrosting og Oreo. Chokolade og Oreo kan bare noget sammen og når man kombinerer det, hvad enten om det er i kage eller i hjemmelavet is, så bliver det bare godt. 

Den her kage er ingen undtagelse. Det er en god skærekage, som både vil falde i god jord hos voksne såvel som børn. Den kan også pyntes med frisk frugt eller bær. Så bliver det en fin sommerkage, som vil være god at servere en lun sommeraften.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Chokoladekage med vaniljefrosting og Oreo

Oreokage

Hvis du gerne vil have en rigtig tung og snasket kage, så er denne lige noget for dig. Så hvis du ikke er til kager, som er alt for søde, så er det ikke denne du skal lave. Den består nemlig af en saftig chokoladekage i bunden, cremet frosting og knuste kiks på toppen. Som sagt kan du også pynte den med lidt friske bær, hvis du gerne vil gøre den mindre tung.

Kan jeg lave den dagen før?
Ja, du kan sagtens lave kagen dagen før. Opbevar den på køl og pak den godt ned og lad være med at stille den op af madvarer, som den kan tage smag fra.

Kan jeg pynte med andet end frosting?
Ja, du kan også sagtens pynte den med en almindelig glasur, hvis du ikke er så meget til frosting. Lav en glasur af vand og flormelis. Tilsæt evt. kakaopulver, hvis det skal være en chokoladeglasur. Du kan også tilsætte frugtfarve, hvis du gerne vil have en farvet glasur.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Jeg har hældt kagen i en Blomsterberg springform på 20 cm og kagen bliver VIRKELIG høj når den hæver i ovnen, i forhold til at du skriver at man skal bruge en 17×17 cm form til en kage til 8 personer. Har jeg gjort noget forkert mon? 🙂

 2. Hej. Kan man putte frosting i en sprøjtepose eller er det for “tyndt” til at være kreativ med?

  Vh

 3. Øhhhh jeg har lige bagt kagen, og den var fint gennembagt efter 31 minutter og ok høj. Men selvom jeg forsigtigt tog den ud og har fin temperatur i køkkenet, så faldt den helt sammen, og har nu en kant på ca 2,5 cm, mens resten kun er knap 1,5 cm højt. Det virker da helt forkert?!

  1. Hej Majbritt,

   Hvis den er faldet sammen, så lyder det som om, at den ikke har været helt gennembagt. Tjekkede du den med en tandstik, kødnål eller noget andet tyndt?

   Kh

Skriv en kommentar