Citronfromage

Citronfromage
Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på mormors citronfromage. En lækker, hjemmelavet citronfromage med knas på toppen i form af krystalliseret chokolade.

Ingrediensliste

  • Citronfromage

  • 1 stk. husblas
  • 40 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1 stk. økologisk citron
  • Krystalliseret hvid chokolade

  • 50 g. sukker
  • 50 g. hvid chokolade
  • 50 g. vand

Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i en skål med koldt vand.
  2. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker. Det tager ca. 3-5 minutter.
  3. I en anden skål piskes fløde til en blød flødeskum.
  4. Vend forsigtigt den bløde flødeskum over i æggemassen.
  5. Pres saften af citron i en skål (si evt. kerner fra). Vrid husblassen fri og vand og kom det over i skålen. Varm det i mikroovnen i 20-30 sekunder eller indtil husblassen er smeltet (giv det kort tid, så du nemmere kan holde øje med det).
  6. Tag skålen ud.
  7. Tag 1-2 spsk. af flødeblandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  8. Hæld moussen på glas og stil dem på køl.
  9. Nu til den hvide chokolade. Hak hvid chokolade fint og hæld det i en skål, der kan tåle høj varme. Vi brugte vores kitchenaid med stålskål og piskeris i stål.
  10. Opvarm en gryde med vand og sukker. Det skal blive 135 grader. Det tager lidt tid at nå 100 grader, men derefter går det stærkt i takt med, at det bliver mere og mere en sirup. Så hold godt øje med det.
  11. Når siruppen har nået en temperatur på 135 grader hældes den over i skålen i en tynd stråle, imens der piskes. I takt med det piskes, så dannes der små chokoladestykker, som ligner krystaller.
  12. Hæld den krystalliserede chokolade over på et stykke bagepapir og lad den køle af.
  13. Pynt med chokoladen på din fromage inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på citronfromage med knas

Citronfromage med krystalliseret hvid chokolade er en ny favorit. Citroner er bare smagen af sommer, og til sommeren hører der sig desserter med citron til. Denne citronmousse med knas er altså et godt bud på en af sommerens desserter i år. Det syrlige fra citronen sammen med det søde fra chokoladen er så godt. Og hvis man ikke er til de der ultra søde desserter, så er denne lige noget for dig.

Vi har valgt at portionsanrette dem i små portionsglas. Vi synes nemlig, at fromager og mousser får et meget pænere udtryk, når de anrettes sådan. Det er også en dessert, som man kan lave i god tid, da den jo skal stå på køl for at sætte sig, og det er sådan nogle desserter vi elsker her om sommeren. Så har man tid til at nyde det gode vejr og være i selskab med sine gæster i stedet for at stresse over desserten.

LÆS OGSÅ: Islagkage med daim

Citronfromage

En mormor citronfromage

En citronfromage må siges at være en rigtig mormor dessert. Vi tør i hvert fald næsten vove at påstå, at du nok har fået serveret denne klassiske dessert hos dine bedsteforældre igennem tiden. Det er også en super simpel og nem dessert, som ikke er alt for sød. Den er super frisk og passer derfor godt som en forårs- eller sommerdessert.

Kan jeg lave den på forhånd?
Ja, du skal helst lave den i god tid, så den har tid til at sætte sig. Du kan lave den op til 1-2 dage før du skal bruge den.

Kan jeg tilsætte andet end citron?
Jep, du kan også sagtens lave det til en limefromage eller appelsinfromage ved at bruge limesaft eller appelsinsaft i stedet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej. Tak for en god opskrift. 🫶🏻
    Men jeg får bundfald i min citronfromage , selv om jeg følger opskriften
    Ved i hvad det kan skyldes ?
    Glædelig jul🎅🏻

  2. Hej igen.
    Bundfaldet virker som om det er husblas, det lidt blævret men hænger sammen og er meget lysegult. Jeg fatter bare ikke hvad jeg gør fejl. Det 3 gang nu med det samme problem. Ellers smager den vildt godt. 😅😅😅

    1. Hej,

      Hvordan er temperaturen på din husblas, når det er? Kan godt lyde som om, at den er lidt for varm, når den blandes 🙂

      Kh

Skriv en kommentar