Cordon bleu Cordon bleu Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på cordon bleu lavet med kylling, skinke og smeltet ost og i en sprød panering. Server med kartofler, ris eller salat. Ingrediensliste 400 g. kyllingebryst 50 g. frisk mozzarella 50 g. skinke 1 æg 100 g. pankorasp salt Fremgangsmåde Rens kyllingebryst og skær en dyb lomme i hvert bryst. Skær mozzarella i skiver og rul skinke omkring. Kom en pakke i hvert kyllingebryst. Brug evt. en kødnål til at holde siderne sammen. Vend hvert bryst i æg og derefter pankorasp, som er vendt med lidt salt. Steg dem i rigeligt olie på en pande. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på cordon bleu Der er intet som en sprød, hjemmelavet cordon bleu! Sprød, fyldt kylling med skinke og ost. Og hvordan er det nu lige med den udtale? Det udtales faktisk “kaw-don-bloo” og det er en fransk ret, som oprindeligt laves med kalvekød. Vi laver den dog med kyllingebryst, da det både er billigere og så synes vi også, at det smager bedre. Kyllingen fyldes med ost og skinke og så paneres den, så den bliver dejlig sprød. Du kan servere din cordon bleu med ris, kartofler eller hvad du ellers er til. Vi kan også anbefale en lækker salat til eller en pastasalat, hvis det skal være mere mættende. LÆS OGSÅ: Hasselback kylling med spinat og feta Sprød kylling med skinke og ost Det er den perfekte kombination af sprød kylling, saltet skinke og smeltet ost. Vi bruger mozzarellaost til opskriften, som smelter helt perfekt i midten. Derudover bruger vi pankorasp i stedet for almindelig rasp, da det giver en sprødere panering. Har du ikke prøvet pankorasp før, så kan det købes i stort set alle supermarkeder. Det står sandsynligvis ikke ved siden af den almindelige rasp. Den plejer at være ved de asiatiske varer. Det er en rasp, som er lidt grovere i det og som giver en helt vild sprød panering. Cordon bleu i ovn Kan jeg lave retten i ovn? Og ja, det kan du godt. Følg opskriften indtil paneringen. Paner kyllingen og placer den herefter på en bageplade med bagepapir. Bag kyllingen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Vend kyllinge halvvejs, så den også bliver bagt på den anden side. Hvad kan man servere som tilbehør til cordon bleu? Som sagt kan man servere stort set alt til cordon bleu. Vi har dog samlet en liste her over lækre ting, du kan servere dertil. Hasselback kartofler. Sådan en portion går man aldrig galt i byen med! De smager jo bare lækkert til stort set alt slags kød, så selvfølgelig går de også godt til denne ret. Pastasalat med pesto og granatæble. Den her pastasalat ville også være rigtig god dertil! Det friske fra granatæblekernerne komplimenterer perfekt den lidt snaskede kylling. Kold kartoffelsalat. Jep, sådan en omgang kold kartoffelsalat er også godt til andet end frikadeller. Prøv den her hjemmelavede kartoffelsalat til din cordon bleu. Det er en skøn kombination. Hvis vi derimod skal foreslå lidt salater dertil, så er der også en masse muligheder. Vi nævner nogle af vores favoritter her. Tomatsalat med mozzarella. Klassisk, nemt og enkelt! Sådan en tomatsalat går man aldrig galt i byen med. Og samtidig er den hurtig at bikse sammen, hvis man gerne vil have noget grønt til maden. Bønnesalat med feta og cherrytomater. Sprøde bønner, som bliver komplimenteret af cremet feta og smagfulde cherrytomater. En skøn og mild salat, som også er nem at lave og som vil gøre sig ualmindelig godt til denne ret. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.