Daim islagkage med browniebund Daim islagkage med browniebund Opskrift til 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940505152535455565758596061626364656667686970 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 4 timer Samlet tid 5 timer Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på hjemmelavet Daim islagkage med en saftig browniebund. Hjemmelavet Daim is er nemt at lave og er perfekt til dessert. Ingrediensliste Browniebund 100 g. mørk chokolade 100 g. smør 2 stk. æg 125 g. sukker 1,5 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 65 g. hvedemel Daim Is 4 stk. æggeblomme 100 g. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 200 g. Daim 3 dl. piskefløde Fremgangsmåde Browniebund Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes. Fordel dejen i en springform (Ø22), som er smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 10-13 minutter. Overfladen skal være fast, men når man mærker på den, så skal den virke ubagt. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Når den er kølet af, så kan du presse bunden helt ud mod kanterne. Is Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter. Pisk piskefløde til en blød flødeskum. Hak Daim groft. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber. Vend herefter Daim i (gem evt. lidt til toppen til pynt). Fordel isen ovenpå din browniebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over). Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på daim islagkage med browniebund Daim islagkage med browniebund er den lækreste islagkage med Daim! Den har en helt perfekt browniebund, som er super svampet og som er den perfekte kontrast til den hjemmelavede Daim is. Den her islagkage kan du servere som dessert. Både hvis du skal have gæster eller hvis det blot skal være lidt ekstra godt i weekenden. Den består som sagt af en browniebund, som er toppet med hjemmelavet is med Daim chokolade. Hvis du har fået brownie og is sammen før, så ved du hvor god en kombination de to ting er! Og denne islagkage kombinerer altså både brownie og is i én. LÆS OGSÅ: Islagkage med karamel og Toffifee Islagkage med Daim og brownie Der er en perfekt mængde Daim chokolade i isen og brownien er tilpas svampet og er på ingen måde tør. Hvis du ikke er til Daim, så kan du selvfølgelig også sagtens skifte den ud med almindelig hakket chokolade, Oreo, M&M’s eller hvad du ellers har lyst til. Vi synes blot, at kombinationen af Daim og brownie er så god og lækker. Hvis det skal være ekstra godt, så kan du også pynte islagkagen med bær eller chokoladesauce på toppen. Så bliver det en rigtig luksus Daim iskage. Nem islagkage Det er så nemt at lave islagkage. Den kan nemlig laves dagen før eller faktisk også uger før. Vi bruger ikke ismaskine og selvom den er lavet uden, så får du stadig en cremet og lækker is, som ikke krystalliserer. Det vigtigste er blot at piske æggene rigtig godt, så de bliver super luftige. Desuden er det også vigtigt, at du ikke pisker fløden alt for hårdt. Den skal være blød og blot danne toppe. Så får du den bedste hjemmelavet islagkage. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej. Brownie bunden skal æg og sukker ikke piskes let og luftigt inden melet kommes i ? Mvh. Esther Andersen . ? Svar
Hej – kan man bage bunden uden bunden på springformen – eller hvornår fjerner man springformens bund?? Svar
Hej, Vi plejer godt nok at have bunden i og så fjernes den blot, når islagkagen har sat sig helt i fryseren 🙂 Kh Svar
Hej Tak for en smaddergod dessert! Jeg skal lave den igen – denne gang til en kammerat, som ikke tåler laktose. Ved I om man blot kan erstatte fløden med laktosefri fløde? Kh. Camilla Svar
Hej. Hvis man laver opskriften til 12 pers, vil det så være bedre at tage en springform på ø26? Vh Pernille Svar
Hej Vil lige høre om opskriften med 22.5 dl fløde virkelig rækker til 60 personer, som virkelig er helt vild med is ?? Hvad tænker du ?? Vi bliver 65 personer og nogle er unge og elsker virkelig is og vil nok gå op x 2 . Hvor meget vil du lave for at have nok ?? Jeg vil bage nogle Schweiziske nøddekager til og Servere frisk frugt ! Men er i tvivl om hvor meget frugt til 65 personer jeg skal beregne ?? Tak for en lækker opskrift !! 😉😉❤️❤️ Mvh Inger Svar
Hej Inger, Vores erfaring er, at når der også er frisk frugt og andre søde sager, så tager folk lidt mindre is. Jeg kunne også forestille mig, at det er dessert efter måske 1 eller 2 retter (forret og hovedret?) og så plejer folk at være godt mætte. Jeg ville lave 6-7 is. Hvis du vil være sikker, så sæt den til 70 personer. Kh Svar