Jordbærcheesecake

jordbærcheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 25 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og nem jordbærcheesecake med kiksebund af digestive. Den bedste ostekage med jordbær og en nem dessert med jordbær.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 240 g. digestivekiks
  • 120 g. smør
  • Ostefyld

  • 300 g. naturel flødeost
  • 2 stk. æggeblomme
  • 80 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. jordbær
  • 3 dl. piskefløde
  • 4 husblas
  • 1 tsk. citronsaft
  • Andet

  • 2 dl. piskefløde
  • 300 g. jordbær

Fremgangsmåde

Bund

  1. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden.
  2. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
  3. Smelt smør.
  4. Bland knust kiks og smør rigtig godt.
  5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.

 

Ostefyld

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Hvis du bruger friske jordbær, så blendes de sammen, så du får en jordbærpuré.
  3. Pisk æg med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
  4. Pisk din fløde til en let flødeskum. Vend den sammen med din flødeostblanding. Vend til sidst jordbærpuréen i.
  5. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  6. Tag 2-3 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  7. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  8. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.

Pynt

  1. Pisk piskefløde til flødeskum.
  2. Put flødeskum op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  3. Løsn springformen fra din cheesecake. Dette gøres nemt ved at skære med en tynd kniv rundt langs hele kanten, inden springformen åbnes. Gør kniven varm under den varme vandhane, så går det hele meget nemmere.
  4. Fjern springformen. Brug evt. bagsiden af kniven til lige at glatte kanterne ud. Gør igen kniven varm, så bliver det pænest.
  5. Sprøjt topper af flødeskum.
  6. Skyl jordbær og skær i mindre stykker. Fordel jordbær i midten.
  7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på jordbærcheesecake

Den bedste opskrift på hjemmelavet jordbærcheesecake. Cheesecake med jordbær er den perfekte sommerkage til mange gæster. Den består af en kiksebund af digestivekiks, et lag af lækker ostecreme med jordbær, flødeskum på toppen og selvfølgelig danske jordbær. Det er, hvis du spørger os, en nem og lækker sommerkage.

Cheesecake med jordbær

Amerikanerne kalder den for en “strawberry cheesecake” og måske du er så heldig at have smagt en ægte amerikansk cheesecake. Her i Danmark kalder vi den bare for en cheesecake eller ostekage med jordbær. Det er en meget mild kage og selvom der er “ost” i, så kan man altså på ingen måde smage det. Flødeosten er blot med til at gøre kagen super cremet og lækker.

Den her er nem at lave og passer perfekt til det danske sommervejr. Sommeren er nemlig snart over os, så det er tid til sommerkager i massevis. Det er ingen hemmelighed, at vi elsker cheesecake. Vi laver det ofte, da det er nem kage og nem dessert. Den skal hverken bages eller noget, men derimod blot på køl.

jordbærcheesecake

Ostekage med jordbær

Uanset om du kalder den for en ostekage eller en cheesecake, så kan vi ikke komme udenom, at ostekage med frugt bare er super lækkert. Den her variant med jordbær er ingen undtagelse. Hvis du samtidig bruger danske jordbær til den, så har du altså den bedste af slagsen. Det er en nem dessert med jordbær, som uden tvivl vil falde i god jord hos gæster eller ved familien.

Lav din jordbærcheesecake dagen før

Det vi elsker ved denne jordbær ostekage og andre cheesecakes er, at de helst skal laves dagen før. De kan sagtens laves på dagen, men vi elsker friheden i at ordne det dagen inden. Det er nemlig nemt og knap så stressende, hvis man skal servere den for gæster. Man har nemlig ikke travlt og kan i stedet nyde selskabet og det (forhåbentlig) gode vejr.

Lav kagen dagen før og lad den stå i køleskabet, indtil servering. Du kan også fjerne springformen et par timer inden den skal serveres og pynte den færdig. Den kan nemlig sagtens stå færdigpyntet i køleskabet i 4-5 timer, uden den tager skade. Vær dog bare opmærksom på, at den ikke står op af madvarer, som afgiver kraftig smag eller duft. Så placer den væk fra den sure og stærke ost.

LÆS OGSÅ: Rabarbercheesecake

Cheesecake og andre sommerkager

Hvis du har prøvet denne skønne kage og gerne vil prøve andre af vores sommerkager, så kan vi anbefale disse: Jordbærtærte med vaniljecreme og jordbær, Islagkage med nøddebund og friske bær eller TUC kage med vaniljecreme og sommerbær. Fælles for alle kagerne er, at de er nemme sommerkager, som ikke kræver store færdigheder i et køkken. Men de vil uden tvivl imponere familie og venner.

Følg også med på de sociale medier
Følg også meget gerne med på vores Facebookside, hvor vi dagligt lægger opskrifter og madinspiration op. Det skal være nemlig være nemt at lave god mad.

Kommentarer

Skriv en kommentar