Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en klassisk mørbradgryde med bacon. Serveret med kartoffelmos eller kogte ris, så er det en lækker og nem ret til aftensmad. Det er en af de absolut bedste danske gryderetter, hvis du spørger os.

Ingrediensliste

  • Mørbradgryde

  • 1 stk. løg
  • 400 g. svinemørbrad
  • 100 g. bacon i tern
  • 200 g. cocktailpølser
  • salt/peber
  • 1 spsk. paprika
  • 30 g. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2,5 dl. mælk
  • 70 g. tomatpure
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. hønsebouillonterning

Fremgangsmåde

  1. Hak løg i tern.
  2. Fjern sener og andet fra mørbraden og skær den ud i tern.
  3. I en gryde steges først bacon, indtil det er sprødt.
  4. Herefter tilsættes løg, som får lov til at svitse 2 minutter.
  5. Hæld nu blandingen over i en skål.
  6. Hæld lidt fedtstof i gryden sammen med mørbrad. Tilsæt salt og peber. Når mørbrad er brunet på alle sider, så tilsættes cocktailpølser.
  7. Lad det sautere i 2 minutter og hæld det herefter over i skålen med løg og bacon.
  8. Saucen skal nu laves. Smelt smør/margarine i gryden og pisk hvedemel i, så du får en “smørbolle”.
  9. Herefter tilsættes mælk lidt efter lidt og der piskes undervejs, så du får en ensartet blanding. Når alt mælk er pisket i, så tilsættes madlavningsfløde, tomatpure, paprika og 1 bouillonterning. Pisk det hele godt sammen. Hvis saucen er for tyk, så tilsætter du blot lidt ekstra mælk.
  10. Tilsæt nu alt det du har sat til side i skålen og alt væsken derfra. Smag det hele til med salt og peber. Lad det simre i 10-15 minutter.
  11. Server med kogte ris.
Bedøm denne ret

Opskrift på mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Her får du vores bedste opskrift på en luxus mørbradgryde med bacon, cocktailpølser og fløde. Men hvad er mørbradgryde egentlig? Nogle kalder det “sorte gryde” og andre kalder det paprikagryde. Det er en gammeldags, klassisk gryderet med mørbrad, paprika og fløde. Du kan servere den med kogte ris eller en cremet og lækker kartoffelmos. Vi plejer også at servere salat til, da mørbradgryden i sig selv er ret tung og så er det dejligt med noget frisk til.

Svinemørbrad eller oksemørbrad?

Du kan bruge både svinemørbrad og oksemørbrad til retten. Svinemørbrad er en billigere udskæring og det er også oftest det vi bruger. Du kan dog også sagtens bruge oksemørbrad, hvis det skal være mere luksus. Især bi-mørbraden fra oksemørbrad er god til gryderetter som denne.

Nem opskrift på verdens bedste mørbradgryde

Det her mener vi selv er den bedste opskrift. Opskrift på en lækker, nem og klassisk gryderet med mørbrad, bacon og cocktailpølser. Den er lavet med tomatpure og paprika og er derfor uden hakket tomat, som der ofte er i nogle opskrifter. Vi synes den bliver bedst sådan her, når man laver den på en opbagt sovs.

Hvordan laver man mørbradgryde?

Måske du har spurgt dig selv: Hvordan laver jeg mørbradgryde? Og hvor længe skal den simre? Det er super simpelt at lave gryderetten, da man i princippet først bruner alle tingene af. Herefter laver man en opbagt sovs med paprika, hvor man så putter alle tingene tilbage i. Så skal det blot have et opkog, så det hele bliver varmet godt igennem. Der er derfor ikke en præcis tid på hvor længe det skal simre. Vi plejer blot at lade den simre 5-10 minutter, så kødet kan få lov til at blive varmt.

Lav den på forhånd og hav nem gæstemad

Skal du have gæster? Så kan du sagtens forberede denne mørbradgryde. Faktisk gør det ikke noget at du laver mørbradgryden og først serverer den til dine gæster dagen efter. Den får blot lov at trække god smag natten over, så bliver det ikke nemmere.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på mørbradgryde

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Grønt tilbehør til mørbradgryde

Måske du mangler noget grønt tilbehør i form af en spændende salat til din mørbradgryde. Der er forskellige salater, som passer til. Hvis vi skal nævne nogle af vores favoritter, så er en god tomatsalat altid en klassiker. Hvis du mangler tilbehør i form af en god vintersalat, så kan vi også anbefale vores grønkålssalat med æbler.

Hvor længe kan mørbradgryde holde sig i køleskabet?

En gryderet kan typisk holde sig 2-3 dage i køleskabet. Husk at få resterne på køl relativt hurtigt efter du er færdig med at spise. Du kan også fryse resterne ned i bøtter. Så er det nemt at tage op til madpakke eller en nem aftensmad en dag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Simone,

      Indtil kødet er varmet godt igennem efter det er tilsat til gryden igen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar