Dukkah

Opskrift på dukkah
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 minutter

Samlet tid

12 minutter

Ingrediensliste

  • 50 g. mandler
  • 50 g. hasselnødder
  • 25 g. sesamfrø
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne på en tør pande.
  2. Rist det godt i 5 minutter.
  3. Hæld det derefter i en foodprocessor og blend indtil du har den ønskede konsistens.
Bedøm denne ret

Opskrift på dukkah

Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding som laves på nødder, krydderier og krydderurter. Den bruges primært til mellemøstlige retter, men smager også skønt drysset udover en salat eller som panering på kylling eller koteletter. Vores udgave af dukkah er lavet på en base af mandler og sesamfrø. Derudover er der tilsat krydderier som spidskommen, koriander og chili. Det giver en virkelig smagfuld blanding, som giver masser af smag til kødet.

Måske du også er kørt lidt træt i de samme krydderiblandinger og smagssammensætninger og trænger til at prøve noget nyt? Så synes vi helt klart, at du skal prøve at krydre din mad med dukkah. Det er virkelig en nem med måde at give din mad masser af smag på.

LÆS OGSÅ: Mexicansk krydderiblanding

Opskrift på dukkah

Dukkah opskrift

Dukkah er så nemt at lave, da det blot skal blendes fint i en minihakker eller blandes i en morter. Du kan lave en stor portion og så blot opbevare den i en lufttæt beholder, så har du nemt en lækker og smagfuld krydderiblanding.

Prøv at blande dukkah blandingen i din panering. Det kunne være panering på kylling, koteletter eller krebinetter. Det løfter virkelig paneringen til næste niveau og giver det absolut lækreste kød.

Opskrift på dukkah

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar