Forårstarteletter

Forårstarteletter
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på forårstarteletter kogt på en hel gårdkylling fra De Danske Familiegårde. Høns i asparges, som er lavet med ærter og grønne asparges, som er fyldt i sprøde tarteletskaller.

Ingrediensliste

  • 1 stk. hel gårdkylling (fra De Danske Familiegårde)
  • salt/peber
  • 3 dl. vand (kogevandet fra kyllingen)
  • 30 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 400 g. asparges på dåse
  • 1,5 dl. mælk
  • 1 bundt friske asparges
  • 100 g. frosne ærter
  • 10 stk. tarteletter
  • 20 g. friske ærteskud

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens den hele kylling.
  2. Kom den i en gryde og dæk med vand. Kom salt og peber ved kyllingen og bring i kog. Når det koger, så skru en anelse ned. Sæt låg på og lad den småkoge i en time.
  3. Når kyllingen er kogt, så tages den hele kylling op. Gem kogevandet.
  4. I mellemtiden smeltes smør i en gryde. Når smørret er smeltet tilsættes hvedemel. Pisk det hele godt sammen, så du får en “smørbolle”.
  5. Tilsæt nu det varme boullionvand, som du tog fra, lidt efter lidt, imens der piskes.
  6. Tilsæt herefter aspargesvand (lagen fra dine asparges på dåse) samt mælk, indtil det har den rette konsistens.
  7. Smag til sidst til med salt og peber.
  8. Er saucen for tynd kan du lave en jævning af mel og vand og tilsætte det for at tykne saucen. Du laver en jævning af lidt hvedemel, som piskes op i vand. Tilsæt lidt jævning af gangen, indtil du har den ønskede konsistens.
  9. Skær de friske grønne asparges i små stykker og tilsæt dem til sauce sammen med de frosne ærter og asparges fra dåse.
  10. Brug to gafler til at trevle kødet fra kyllingen. Kom kødet i.
  11. Lun tarteletskallerne i ovnen.
  12. Server de lune tarteletter med fyldet og top med friske ærteskud.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde

Opskrift på forårstarteletter

I anledning af, at påsken er lige om hjørnet, så får du her opskriften på lækre forårstarteletter eller påsketarteletter i samarbejde med De Danske Familiegårde. Vi har lavet en dejlig omgang høns i asparges, som er kogt på en hel gårdkylling fra De Danske familiegårde. Hvis der er noget, som man bare ikke kan undvære til påskefrokosten, så er det altså sådan en omgang her. Det er så nemt at lave det selv, da det består af få ingredienser. Man kan også sagtens lave det dagen før. Så ville vi bare vente med at komme ærter og de friske asparges i og så først komme det i, når fyldet varmes op igen.

Påsken er sådan en dejlig tid, hvor vi altid har gæster på besøg til påskefrokost. Vi elsker at blande de traditionelle påskeretter med nye retter. Hvis du også gerne vil prøve at servere noget nyt, så kan vi blandt andet anbefale de her bruschetta med kylling, fetacreme og bagte gulerødder eller de her nemme kyllingeruller

LÆS OGSÅ: Kyllingelasagne med grøntsager

forårstarteletter

Høns i asparges lavet på hel kylling

Man kan lave høns i asparges på en hel kylling, men også på kyllingebrystfilet. Fordelen ved den hele kylling er, at du får masser af smag fra hele skroget. Det giver en smagfuld omgang høns i asparges, hvor det ikke er nødvendigt at tilsætte ekstra smag. Udover den hele kylling, så har vi piftet fyldet op med lidt friske grønne asparges og ærter. Det giver en flot farve og passer generelt godt til påsken og foråret. Man kunne også tilsætte små gulerodstern eller friske hvide asparges.

Vi har brugt en hel gårdkylling fra De Danske Familiegårde. Gårdkyllingerne er danske, langsomtvoksende kyllinger, som lever et roligt og behageligt liv i stald med fri adgang til foder og vand. Det er så rar en tanke at vide, at kyllingerne har haft et roligt og godt liv og er udklækket og vokset op på samme gård.

Forårstarteletter

Tarteletter til påskefrokosten

Som sagt, så er tarteletter én af de retter, som ikke må mangle til påskefrokosten. I hvert fald, hvis du spørger os. Og som vi også har nævnt, så er det også sådan en ret, som kan forberedes på forhånd. Så hvis du gerne vil undgå stress på selve dagen, så kan du lave fyldet dagen før eller flere dage før og så fryse det ned. Så bliver det ikke nemmere, da man så blot skal varme fyldet op og lune skallerne.

Forårstarteletter

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Virkeligt lækkert! Vi har dog lidt for meget fyld til tarteletterne; kan man fryse det ned? Tak for gode opskrifter, som er lige til at gå til 🙂

Skriv en kommentar